Magyar Péter: Lehet, én vagyok a hibás a Soros-kampány miatt

  • narancs.hu
  • 2024. május 27.

Belpol

Szerinte az EU a jogállamisági eljárással Orbánnak segít, a magyar embereknek pedig árt.

Lehet, hogy én vagyok a hibás emiatt az egész Soros-kampány miatt, ugyanis én voltam ott az Európai Parlamentben, 2015-ben, azt hiszem, amikor Soros György előterjesztette ezt a fantasztikus elképzelését, hogy hitelt kell felvennie Európának, és segítenie kell a migránsok befogadását"

mondtaTelexnek adott interjújában Magyar Péter. Hozzátette, Soros már akkor is alig tudta felolvasni a nyolcoldalas előterjesztését. "Végül felrakták valahogy a pulpitusra, és elmondta, azóta csak kilenc évvel idősebb lett, úgyhogy nem tudom, hogy jelenleg milyen befolyása van a világfolyamatokra, és Európa és Magyarország működésére."

Mindenesetre lehet, hogy ha kicsit másképp írom meg azt a jelentést, és másképp kerül a kormány asztalára, akkor nem látja meg benne a kormánypropaganda a lehetőséget

– tette hozzá. Magyar szerint "Soros tesz jót is és rosszat is", de azt túlzásnak tartja, amit Soros szervezetére épített a kormánypropaganda. Arról, hogy létezik-e a Soros-hálózat, azt mondta, "biztos, hogy van egy olyan hálózat, amelyet az Open Society és ezek az alapítványok pénzelnek".

Magyar Péter arról is beszélt, hogy azért fogják kérni a felvételüket a Fidesz korábbi pártcsaládjába, az Európai Néppártba az EP-választás után, mert ez lesz a legnagyobb frakció, és ezzel van a legnagyobb esélyük arra, hogy fontos pozíciókat szerezzenek a képviselőik az Európai Parlamentben.

Elmondása szerint fontos, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, és ehhez szerinte nem kell megvárni egy esetleges 2026-os kormányváltást. Úgy látja, sok minden múlik azon, mennyire fog jól szerepelni a Tisza Párt a mostani választáson, illetve mennyire rosszul önmagához képest a Fidesz. Az Európai Ügyészségről még azt mondta, hogy "eléggé fogatlan oroszlán, de több a semminél". Ezért sem érti, hogy miért fél tőle a Fidesz annyira, ugyanis "nem emiatt fog mondjuk Tiborcz István börtönbe kerülni". Szerinte

ha valaki börtönbe fog kerülni, az azért lesz, mert lesz egy új legfőbb ügyész, aki nem egy Fidesz-alapító, és nem elbábozza a legfőbb ügyészi pozíciót.

Első nap megkérjük a legfőbb ügyészt, Polt Pétert, hogy fáradjon ki az irodájából, ha nem megy, akkor segítünk neki."

Magyar nem tudja, hogyan lehetett volna ennél rosszabbul elkölteni az EU-s pénzeket az elmúlt 20 évben. Példaként Portugáliát és Írországot említette , ahol pár évtizeddel ezelőtt még éheztek az emberek és menekültek onnan, most meg meg kell nézni, "hogy hova tudtak eljutni". Szerinte mindenhol vannak korrupt politikusok, de ettől még épülhet vasút, vagy lehet jobb az egészségügy. Magyarországon viszont nem ez a helyzet. Mindeközben pedig "azzal szédíti a kormány még mindig a magyar embereket, hogy 2030-re utolérjük Ausztriát. És eközben nem neveti el magát."

Nem fog beülni az Európai Parlamentbe – közölte Magyar Péter, de a fővárosi közgyűlésről még nem döntöttek, a választási eredményüktől teszik függővé. Az a céljuk, hogy döntő szavuk legyen a közgyűlésben, viszont nem fogják a leendő főpolgármester munkáját direkt hátráltatni. Magyar szerint az elmúlt öt évben "nem volt gazdája a városnak". Szerinte a Lánchídnál is látszik, hogy nem hoztak meg döntéseket, most se nem a gyalogosoké, se nem a forgalomé.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.