Magyar Péter: Rogán Antal helyében keresnék egy olyan országot, ahonnan nincs kiadatás

  • narancs.hu
  • 2024. március 19.

Belpol

Elárult valamit a Völner-Schadl-ügyről, és állítólag bizonyítékai vannak, amiket átad az ügyészségnek, majd nyilvánosságra is hozza azokat.

A kormány már fél évvel az ügyészségi gyanúsítás előtt tudott a Völner-ügyről

– mondta Magyar Péter az ATV Startban, amit a 24.hu szemlézett. Elmondása szerint a korábbi igazságügyi államtitkár, Völner Pál tudott arról is, hogy megfigyelik, mert a kormány figyelmeztette erre.

Minderről Magyar állítása szerint első kézből van értesülése, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztertől és Varga Judittól, a volt feleségétől, aki akkor még igazságügyi miniszter volt az Orbán-kormányban.

A műsorvezető kérdésére, miszerint ezt dokumentummal is tudja-e bizonyítani, Magyar Péter úgy válaszolt, van bizonyítéka, ez pedig nem vezethet máshoz, mint a kormány lemondásához.

Magyar Péter hétfőn írt arról Facebook oldalán, hogy a Schadl-Völner ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán Antal, Nagy Ádám, Rogán Barbara.  Azt állította, hogy Schadl György, a Végrehajtói Kamara korrupt vezetője, elsőrendű vádlott, Rogán Antal embere volt.

Elmondta, a központi nyomozó főügyészség szerdára idézte be őt tanúként egy korrupciós ügyben, bár azt nem tudja, hogy a Völner-Schadl-ügyben fogják-e kérdezni.

Magyar Péter a tévé interjúban Rogán Antalnak közvetlenül is üzent:

A helyében indítanám a privat jet motorjait, és keresnék egy olyan országot, ahonnan nincs kiadatás

– fogalmazott.

Magyar arról is beszélt, szerinte amit ebben az ügyben bizonyítani tud, az az elmúlt három évtized legnagyobb jogi és politikai botránya. Amint átadja a bizonyítékait az ügyészségnek, mindent nyilvánosságra fog hozni – közölte.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?