Majdnem meglincselték a kormánypárti provokátort a győri tüntetésen

  • narancs.hu
  • 2019. október 12.

Belpol

Az MTI persze nem számolt be az eseményről.

Több hírportál, így a hvg.hu, a 444.hu és a 24.hu is helyszíni tudósítással jelentkezett az ellenzék által szervezett szombat délutáni győri tüntetésről. A megmozdulást azért szervezték, hogy felhívják a helyiek figyelmét Borkai Zsolt fideszes polgármester szex- és korrupciós botrányaira, amelyek országosan nagy feltűnést keltettek, hiszen egy magát az "ördög ügyvédjének" nevező blogger felvételeket tett közzé egy tavalyi horvátországi orgiáról, amelyen a polgármester, egy dúsgazdag ügyvéd és egy vállalkozó látható.

A 24.hu arról írt, hogy az eseményen megjelent Bede Zsolt, a szélsőjobboldali nézeteiről és fideszes szimpátiájáról ismert figura, aki filmezni igyekezett a tüntetést, de végül a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia, hogy a tüntetők ne verjék meg. Állítólag közbekiabálásokkal próbálta megakasztani a szónokokat.

A tudósítások szerint a Városháza előtti téren 300-500 ember gyűlt össze és a polgármester szexvideójára utaló táblákat vittek magukkal. Felszólalt többek a momentumos Fekete-Győr András, a jobbikos Szilágyi György, az LMP-s Kendernay János, az MSZP-s Pollreisz Balázs, a DK-s Rónai Sándor.

Mind azt hangsúlyozták sajtóbeszámolók szerint, hogy ha most nem állítják meg Borkait és a Fideszt Győrben, akkor Orbán a helyiek nyakába fog ültetni valakit (a szónokok arra utaltak, hogy a Fideszből terjedő pletykák szerint a választások után - ha Borkai győz - lemondatják és a miniszterelnök-pártelnök mondja majd meg, kit indíthat a kormánypárt az időközi választáson.)

Fekete-Győr többek között arról beszélt, hogy a fideszes politikusoknak nem az ország jobbá tétele a céljuk, hanem az, hogy "lopott pénzből dőzsölhessenek, mind a disznók." Kedernay pedig arról, hogy a Borkai-ügy figyelmeztetés kell legyen minden magyar szavazó számára: ha ennek sem lesz következménye, akkor a fideszesek azt érezhetik, bármit megtehetnek, nem lesznek többet korlátok. Gulyás Balázs győri publicista pedig két kis - az ügyben semmilyen formában nem érintett - település nevén viccelődve azt mondta, Borkai legfeljebb Pornóapátiban vagy Cseszneken lehetne polgármester.

Az MTI mostanáig nem számolt be az eseményről.

(Nyitóképünk: felirat a győri Fidesz-iroda előtti járdán. Fotó: Facebook/Momentum Győr)

a Fideszbe, azoknak nem az ország jobbá tétele a céljuk, hanem az, hogy

lopott pénzből dőzsölhessenek, mind a disznók."

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.