Majdnem meglincselték a kormánypárti provokátort a győri tüntetésen

  • narancs.hu
  • 2019. október 12.

Belpol

Az MTI persze nem számolt be az eseményről.

Több hírportál, így a hvg.hu, a 444.hu és a 24.hu is helyszíni tudósítással jelentkezett az ellenzék által szervezett szombat délutáni győri tüntetésről. A megmozdulást azért szervezték, hogy felhívják a helyiek figyelmét Borkai Zsolt fideszes polgármester szex- és korrupciós botrányaira, amelyek országosan nagy feltűnést keltettek, hiszen egy magát az "ördög ügyvédjének" nevező blogger felvételeket tett közzé egy tavalyi horvátországi orgiáról, amelyen a polgármester, egy dúsgazdag ügyvéd és egy vállalkozó látható.

A 24.hu arról írt, hogy az eseményen megjelent Bede Zsolt, a szélsőjobboldali nézeteiről és fideszes szimpátiájáról ismert figura, aki filmezni igyekezett a tüntetést, de végül a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia, hogy a tüntetők ne verjék meg. Állítólag közbekiabálásokkal próbálta megakasztani a szónokokat.

A tudósítások szerint a Városháza előtti téren 300-500 ember gyűlt össze és a polgármester szexvideójára utaló táblákat vittek magukkal. Felszólalt többek a momentumos Fekete-Győr András, a jobbikos Szilágyi György, az LMP-s Kendernay János, az MSZP-s Pollreisz Balázs, a DK-s Rónai Sándor.

Mind azt hangsúlyozták sajtóbeszámolók szerint, hogy ha most nem állítják meg Borkait és a Fideszt Győrben, akkor Orbán a helyiek nyakába fog ültetni valakit (a szónokok arra utaltak, hogy a Fideszből terjedő pletykák szerint a választások után - ha Borkai győz - lemondatják és a miniszterelnök-pártelnök mondja majd meg, kit indíthat a kormánypárt az időközi választáson.)

Fekete-Győr többek között arról beszélt, hogy a fideszes politikusoknak nem az ország jobbá tétele a céljuk, hanem az, hogy "lopott pénzből dőzsölhessenek, mind a disznók." Kedernay pedig arról, hogy a Borkai-ügy figyelmeztetés kell legyen minden magyar szavazó számára: ha ennek sem lesz következménye, akkor a fideszesek azt érezhetik, bármit megtehetnek, nem lesznek többet korlátok. Gulyás Balázs győri publicista pedig két kis - az ügyben semmilyen formában nem érintett - település nevén viccelődve azt mondta, Borkai legfeljebb Pornóapátiban vagy Cseszneken lehetne polgármester.

Az MTI mostanáig nem számolt be az eseményről.

(Nyitóképünk: felirat a győri Fidesz-iroda előtti járdán. Fotó: Facebook/Momentum Győr)

a Fideszbe, azoknak nem az ország jobbá tétele a céljuk, hanem az, hogy

lopott pénzből dőzsölhessenek, mind a disznók."

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?