Egymilliót követel Tiborcz Karácsonytól

  • narancs.hu
  • 2019. október 12.

Belpol

A miniszterelnök vejét zavarja, hogy Karácsony adófajtát nevezne el róla.

A hvg.hu birtokába jutott feljelentés szerint Tiborcz azt kérte, a bíróság állapítsa meg Karácsony jogsértő magatartását és kötelezze őt a jogsértés abbahagyására. Valamennyi közleményből töröltetni akarja a Tiborcz-adó kifejezést.

A kormányfő veje bocsánatkérés vár az ellenzék főpolgármester-jelöltjétől, mert szerinte az elnevezés lealacsonyító. Ezen felül egymillióra pereli Karácsonyt.

Mint ismert, Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányban ismertette a Tiborcz-adónak nevezett javaslatát, amely értelmében az 500 millió forint feletti budapesti ingatlanokat a főváros megadóztatná, az ebből befolyó összeget pedig szociális bérlakásépítésre költené.

Tiborcz István beperli Karácsony Gergelyt a „Tiborcz-adó" miatt

Kampánytémának tartja, hogy Karácsony Gergely adójavaslatot nevezett el róla. Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányban ismertette a Tiborcz-adónak nevezett javaslatát, amely értelmében az 500 millió forint feletti budapesti ingatlanokat a főváros megadóztatná, az ebből befolyó összeget pedig szociális bérlakásépítésre költené. Tiborcz István az Indexnek kizárólag erről az ügyről nyilatkozott.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.