Egymilliót követel Tiborcz Karácsonytól

  • narancs.hu
  • 2019. október 12.

Belpol

A miniszterelnök vejét zavarja, hogy Karácsony adófajtát nevezne el róla.

A hvg.hu birtokába jutott feljelentés szerint Tiborcz azt kérte, a bíróság állapítsa meg Karácsony jogsértő magatartását és kötelezze őt a jogsértés abbahagyására. Valamennyi közleményből töröltetni akarja a Tiborcz-adó kifejezést.

A kormányfő veje bocsánatkérés vár az ellenzék főpolgármester-jelöltjétől, mert szerinte az elnevezés lealacsonyító. Ezen felül egymillióra pereli Karácsonyt.

Mint ismert, Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányban ismertette a Tiborcz-adónak nevezett javaslatát, amely értelmében az 500 millió forint feletti budapesti ingatlanokat a főváros megadóztatná, az ebből befolyó összeget pedig szociális bérlakásépítésre költené.

Tiborcz István beperli Karácsony Gergelyt a „Tiborcz-adó" miatt

Kampánytémának tartja, hogy Karácsony Gergely adójavaslatot nevezett el róla. Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányban ismertette a Tiborcz-adónak nevezett javaslatát, amely értelmében az 500 millió forint feletti budapesti ingatlanokat a főváros megadóztatná, az ebből befolyó összeget pedig szociális bérlakásépítésre költené. Tiborcz István az Indexnek kizárólag erről az ügyről nyilatkozott.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.