Már a látszatra sem adnak: csupán a zászlófelvonás lesz az állami ünnep október 23-án a fővárosban

  • narancs.hu
  • 2023. október 18.

Belpol

Low budget Budapesten.

Ahogy előző évben, úgy Orbán Viktor idén október 23-án sem vesz részt a budapesti állami ünnepségen, hanem vidéken mond beszédet. Míg tavaly Zalaegerszegen hibáztatta a Nyugatot azért, hogy elbukott az 1956-os forradalom, idén Veszprémben lép fel.

A látszat kedvéért tavaly még a fővárosi állami ünnepségen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondott beszédet (2021-ben még maga a miniszterelnök). Idén viszont már csak két miniszterhelyettes vesz részt az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja ünnepségsorozatán, aminek programját szerdán hozta nyilvánosságra a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda – írja a 444.hu. 

A programsorozat vasárnap (azaz október 22-én) 14 órakor kezdődik a műegyetemi emlékműnél, az egyetemen 15 órától emlékünnepség lesz, itt mond majd beszédet Dömötör Csaba, a kabinetiroda miniszterhelyettese. Ezt fáklyás menet követi, majd 17 órakor a Bem téren Panyi Miklós, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese mond beszédet.

Október 23-án pedig 9 órától ünnepélyes zászlófelvonás lesz a Kossuth téren. És slussz-passz.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk