Tagadta a holokausztot, nem tudta, hogy ez bűn

  • narancs.hu
  • 2023. október 18.

Belpol

Békés megyei kommentelő ellen indított eljárást a rendőrség.

A Tett és Védelem alapítvány október 10-én feljelentett egy kommentelőt, aki a közösségi oldalon egy poszt alatt a hozzászólásában kétségbe vonta, hogy a nemzetiszocialista rendszer népirtást követett el.

A police.hu közleménye szerint az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya nyomozott. Néhány nap alatt azonosították a kommentelőt, aki 47 éves, Békés megyében él.

Október 14-én kihallgatták a nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntett megalapozott gyanúja miatt. Beismerő vallomást tett. Azt mondta, nem gondolta, hogy a kommenttel bűncselekményt követ el.

A police.hu megfogalmazása szerint „tettéért sajnálatát fejezte ki”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk