Már honlapja is van az előválasztásnak

  • narancs.hu
  • 2021. június 1.

Belpol

Lehet tájékozódni, részletes menetrend is elérhető. 

Elindult az előválasztás hivatalos honlapja - jelentették Facebook-oldalukon az ellenzéki pártok. 

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közleményükben azt írták, az első fordulóra 2021. szeptember 18-26. között, második fordulójára október 4-10. között kerül sor.

Azt ígérték, hogy a honlapot az Országos Előválasztási Bizottság a jövőben folyamatosan frissíteni fogja az előválasztáshoz kapcsolódó információkkal, de az oldalon vannak információk az előválasztás legfontosabb technikai részleteiről, időrendjéről, a jelöltté, jelölőszervezetté válás feltételeiről, de a hat párt vezetője által, decemberben tett értéknyilatkozat is felkerült, valamint azok a közös kiállások, javaslatok, melyeket a hat párt vezetői és képviselői tettek az elmúlt időszakban.

A honlap itt érhető el. 

A rajta lévő információk szerint most így néz ki az előválasztás menetrendje: 

  • Július 26., hétfőtől megnyílik a jelölti indulás hivatalos kezdeményezése, azaz a jelöltként magukat megmérettetni szándékozók ekkortól e-mailben jelezhetik indulási szándékukat, de már előtte beszerezhetik a jelöltállításhoz szükséges dokumentumokat.
  • Augusztus 23., hétfőtől vehetik fel az aláírásgyűjtő íveket.
  • Augusztus 23., hétfő – szeptember 6., hétfő között lesz lehetősége a jelölteknek az ajánló aláírások gyűjtésére (egyéni országgyűlési képviselők esetén 400, miniszterelnök-jelöltek esetén 20 000 aláírás).
  • Szeptember 6., hétfő 10 óra a jelöltállítási határidő, eddig kell leadni egyéni jelöltek esetén a 400, miniszterelnök-jelöltek esetén a 20 000 ajánló aláírást tartalmazó ívet, valamint minden olyan dokumentumot, amely a jelöltté váláshoz szükséges.
  • Szeptember 18., szombat 9 és szeptember 26., vasárnap, 14 óra között lesz az előválasztás első fordulója, ebben a választók az egyéni országgyűlési képviselőjelöltekre és a miniszterelnök-jelöltre is szavazhatnak.
  • Október 4., hétfő, 9 és október 10., vasárnap, 14 óra között lesz az előválasztás második fordulója, amelynek során a szavazók a miniszterelnök-jelöltre szavazhatnak, ha az első fordulóban egyetlen jelölt sem szerzi meg a szavazatok 50 százalékát. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Klippremier családdrámával

  • narancs.hu

A Sorbonne Sexual utoljára 2021-ben jelentkezett új anyaggal: a Húszas évek című lemezzel. Most itt a régi/új dal és a videoklip is.