Már népirtással vádolják a szegedi biológust

  • narancs.hu
  • 2021. március 20.

Belpol

Egy vírustagadó megfenyegette, feljelentette Boldogkői Zsoltot.

 "Mondja el az emberkenek az Igazságot vagy feljelentem Népírtásért" – írta I. Péter a szegedi Boldogkői Zsolt molekuláris biológusnak. A levélről a szegedi egyetem tanszékvezető tanára a közösségi oldalán számolt be. A levélíró azt állította, hogy az mRNS-vakcinázás következtében az Egyesült Államokban 966 ember halt meg, ezért kellene megváltoztatnia álláspontját a professzornak. Mivel ez nem történt meg, I. Péter tényleg feljelentést tett ellene. Elküldte neki a rendőrség válaszlevelét is.

Boldogkői Zsolt az utóbbi tíz évben rendszeresen nyilatkozik az áltudományos nézetekről. A koronavírussal és a vírustagadók álláspontjával kapcsolatban is elmondta, mit gondol.

Egy I. Péter nevű alak rendőrségi feljelentést tett ellenem, mert nem tettem eleget a fenyegetőzéseinek. Állítása...

Közzétette: Zsolt Boldogkői – 2021. március 20., szombat

"Sokan fenyegettek. Hány ilyen feljelentés csücsülhet a rendőrségen vajon? Már nemzetközi szinten is feljelentésekre buzdítanak" – írja közösségi oldalán a szegedi biológus, megosztva egy magyar nyelvű internetes oldalt, amelynek címlapján – rovásírásos felirat és a Szent Koronát ábrázoló fotó alatt – kifejezetten Boldogkői feljelentésére biztatják az olvasót. 

A rágalomhadjárat előzménye, hogy a molekuláris biológus összekötötte a bajuszt a legismertebb vírustagadóval:

 

Figyelmébe ajánljuk

Gyúlnak a fények

  • - minek -

Szép számmal akadnak olyanok a popvilágban, akiknek tinédzserként hull az ölükbe a világhír, míg mások hosszú időn át, sok kitérővel küzdenek meg a sikerért, s ha látszólag későn rajtoltak is, mégis mindig akkor érnek oda a célhoz, amikor kell.

Kabuki Kőbányán

  • Kiss Annamária

A 19. századi Japán egyik leghíresebb írója, IV. Namboku Curuja kabuki színműve nyomán Silviu Purcărete a román nyelvű Radu Stanca Nemzeti Színházban 2018-ban rendezte meg ezt az előadást, hogy még abban az évben elnyerje vele a román színházi szövetség (UNITER) díját, három kategóriában is.

Utcazene

Mint egy hatásvadász romantikus szimfónia, a BMC Ligeti-fesztiválja is a végére tartogatta a nagy csúcspontokat. (Az első beszámolónkat lásd: Haj, ifjúság, Magyar Narancs, 2023. június 1.) A Ligeti találkozik Kurtággal című koncertet Pierre Charial produkciója nyitotta. A 80 éves, hórihorgas, mutatványosra emlékeztető kintornás még Ligetivel dolgozta ki a mester jó néhány darabjának átiratát.

Megkérték Gyulát

„Hivatali visszaélés miatt feljelentést teszek, mert két tanú egybehangzó állítása szerint hamis tanúzással akart a NER engem és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest »lecsukatni«” – ezt írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalára, miután a hvg.hu a nyomozati iratokat idézve megírta, Fidesz közeli macherek („üzletemberek”) és politikusok hogyan akarták lejáratni Bajnai Gordon volt miniszterelnököt és Budapest jelenlegi városvezetését.

A majdnem szentté avatott ember

Két évvel ezelőtt az azóta megboldogult Transindex.ro munkatársaként interjút készítettem Böjte Csabával. Az interjúban Böjte az abúzusokat szenvedett és a traumát feldolgozni képtelen gyerekeket „fonnyadt almáknak” nevezte, akikből „pálinkát főznek”. 
A szerzetes a beszélgetés egy pontján dühöngve felállt, és faképnél hagyott.

Hinni kell benne

Családostul a nyilvánosság előtt éli az életét a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolt Joób Márton önkormányzati képviselő, és azért küzd, hogy ne ítéljék el. Politikusként a senki földjére került, de a következő választáson is indulni akar.

Eskü, hogy megadom

Majdnem a duplájára emeli a kormány júliustól a kamatadót, az állampapír továbbra is adómentes lesz. Bár racionálisan az állampapír a legjobb befektetés, a befektetők mégis menekülnek tőle. Vajon miért? És jó megoldás-e ez ellen az adóemelés?