Márki-Zay az Elk*rtukról: a cím jelzi, mennyire keresztény a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2021. november 1.

Belpol

Egy vásárhelyi fideszes képviselőtől kapott ajándékba két jegyet a filmre, de nem nézi meg.

„Azt, hogy mennyire konzervatív, jó ízlésű, és keresztény a Fidesz, az mutatja, hogy az ország tele van egy olyan filmnek a plakátjával, amelynek már a címe is vállalhatatlan egy tisztességes, konzervatív, keresztény ember számára” – mondta az Elk*rtukról Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje vasárnap délutáni élő bejelentkezésében.

Márki-Zay elújságolta, hogy Cseri Tamás hódmezővásárhelyi fideszes önkormányzati képviselőtől kapott két jegyet az Elk*rtuk című filmre vasárnap estére – a film címét nem mondta ki –, de neki aznapra két koncertjegye volt, és inkább oda készült. Azt mondta, nem fogja megnézni a filmet – ahogy tájékozódott róla, az alapján úgy gondolja, nem veszít vele sokat –, de biztos abban, hogy a Fidesz továbbra is reklámozni fogja, hogy az embereket arról győzködje, milyen gonosz az ellenzék. Márki-Zay értelmezése szerint az Elk*rtuk propagandaeszköz, ezt bizonyítja, hogy az előválasztáson részt vett két ellenfele, Dobrev Klára és Karácsony Gergely karaktere is szerepel benne. 

A vásárhelyi polgármester a hozzá küldött kérdésekre válaszolva többek közt arról beszélt, a Fidesz új, róla szóló lejárató videói alapján arra készül, hogy a kormánypárt bizonygatni fogja, az ellenzék migránsokat szeretne betelepíteni az országba. Ezért az ellenzék többet fog beszélni arról, hogy az elmúlt tíz évben a kormány évente átlagosan ötvenezer külföldit telepített be, a letelepedési kötvényprogram révén pedig hasznot is húzott ebből a folyamatból.  

Azt, hogy a kormány a munkáltatókra bízza, döntsék el, kötelezővé teszik-e a védőoltás felvételét dolgozóiknak, a felelősség alóli kibújásként értékelte Márki-Zay Péter, szerinte ez jellemző a Fideszre. Úgy fogalmazott, ő általában nem híve a kötelező védőoltásnak, de vannak olyan területek, ahol ez elengedhetetlen. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk