Márki-Zay elmondta, mit gondol Gattyán György választási terveiről

  • narancs.hu
  • 2021. november 25.

Belpol

Nem sok jót.

Mint arról mi is beszámoltunk, pártot alapítana és a választáson is elindulna az ország egyik leggazdagabb embere, Gattyán György , aki vagyonának alapját még a LiveJasmin nevű erotikus oldallal teremtette meg, Docler Holding nevű cégcsoportja pedig alapvetően a techiparban tevékenykedik.

Az RTL Klub megkérdezte Márki-Zay Pétert, mit gondol Gattyán politikai ambícióiról és az együttműködés esélyéről. A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt határozottan elmondta a véleményét:

"Egy olyan kétpárti választási rendszert alakított ki a Fidesz, ahol csak az ellenzék teljes összefogásával tudjuk legyőzni a Fideszt. Minden, az ellenzéket megosztó törekvés a Fidesz érdekében történik. Lehet ez egy spontán gondolat, tehát Gattyán György vagy éppenséggel Toroczkai László őszintén hisz a harmadik út lehetőségében, de az is lehet, hogy ezek mögött a kezdeményezések mögött a Fidesz áll. Mi azért szurkolunk, hogy ha lesznek ilyen kezdeményezések, márpedig a Fidesz érdekében biztosan lesznek, akkor ezek minél több szavazatot kapjanak a Fidesztől, de semmiképpen ne vegyenek el egy szavazót sem az ellenzéktől" - mondta Márki-Zay, hangsúlyozva, hogy a szavazatok megosztása a Fidesz érdeke.

 "Mi az összes ellenzéki szavazót arra kérjük, hogy a közös ellenzéki jelölteket támogassa, ne a Mi Hazánkat, ne a Kutyapártot és ne Gattyán Györgyöt" - tette hozzá.

"Aki az előválasztás után jelentkezik, nyilvánvalóan különösebb legitimitás és múlt nélkül, az óhatatlan, hogy az ellenzéki szavazók megosztására törekszik" -  jelentette ki.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk