Márki-Zay Orbán grazi magánklinikás útjait is megemlíti egy videóban

  • narancs.hu
  • 2022. január 9.

Belpol

Ami arról szól, hogy a Fidesz magánosítani akarja az egészségügyet.

MZPercek - Valójában ki privatizálná az egészségügyet? címmel osztott meg egy videót Facebook-oldalán Márki-Zay Péter. A kicsivel több mint öt percben Márki-Zay arról beszél, hogy nem igaz az, amivel most a fideszesek az ellenzéket támadják, miszerint magánosítani akarják az egészségügyet, ezt az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint éppen a Fidesz akarja elérni.

MZP szerint ma is sok magánkórház van és azok többnyire fideszesek, és akármit mond a kormány és Orbán Viktor, nekik az egészségügy igenis biznisz, ezért a Fidesz direkt zülleszti le a járó- és fekvőbetegellátást, hogy aztán majd azt maguk privatizálják a választás után.

Márki-Zay bizalmas információkra hivatkozik és arra, hogy "egy ismerős" már látta és olvasta azt a tanulmányt, amit a Fidesz rendelt meg és arról szól, hogyan lehet bevonni az egészségügy működésébe a magánbiztosítókat. Majd megemlít egy 270 millió forintért megrendelt tanulmányt is, amit az a Boston Consulting készített Pintér Sándor megbízásából, aki a szlovák egészségügyi reformban is közreműködött (a tanulmányt egyébként 10 évre titkosították és elvileg az egész állami egészségügy reformjáról szól).

Márki-Zay azt is tudni véli, hogy a Fidesz által létrehozni kívánt magánkórházak Tiborcz István épületeiben működnének, így az Orbán családnak közvetlenül is haszna származna ebből.

Ahogy a miniszterelnök-jelölt összefoglta mondandóját: "A Fidesz hamis vádjaival ellentétben mi nem szeretnénk magánosítani az állami kórházakat. A fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátás esetében óriási problémák vannak. Véleményem szerint a Fidesz szándékosan züllesztette le ezeket a területeket, hogy magánosítsa. Orbán Viktor és a fideszes tolvajok kinézték maguknak az egészségügyet, nekik az egészségügy igenis üzlet."

Mi azonban vissza akarjuk adni a járóbeteg-ellátást az önkormányzatoknak, az állami egészségügyet akarjuk fejleszteni, és nem Orbán grazi magánklinikás útjait szeretnénk biztosítani a magyar embereknek.

A teljes videót itt lehet megnézni.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?