Keményen bírálta a magyar katolikus egyházat a katolikus hitoktató

Belpol

Erős poszttal jelentkezett Lukácsi Katalin.

Lukácsi Katalin történész, katolikus hitoktató, vallási közösségszervező és egyetemi kutató, 2018 óta a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöke a magyar katolikus egyházat bírálta vasárnap délelőtti bejegyzésében.

Az RTL Klub ahol tud, segít

"Amikor az RTL végzi el a magyar katolikus egyház munkáját" – írta Lukácsi, és az adó egyik plakátját mellékelte mondatához, amelyen egy muszlim nő látható, ezzel a szöveggel: "Van, akinek menekült. Másoknak migráns. Bárhogy látjuk, a lényeg, hogy ugyanazt nézzük."

Lukácsi tavaly is jelentkezett már hasonló – akkor  nagy visszhangot kiváltó – poszttal. 2021 januárjának végén,  a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából tett közzé szokatlan írást, amelyben fekete-fehér meztelen képet is posztolt magáról annak érzékeltetésére, hogy "pár négyzetcentiméternyi bőr, hús és csont vagyok én is, aki egy gázkamrában megölhető."

Lukácsi 2011 tavaszán lépett be a KDNP-be, amikor maga a párt kereste meg, azzal, hogy épp újjászerveződnek. Ő katolikus vallása és kereszténydemokrata politikai gondolkodása miatt csatlakozott is.

Akkor vált országosan ismertté, amikor bejelentette kilépését a KDNP-ből. Nem értett egyet azzal, hogy a kormánypártok szembehelyezkedtek Ferenc pápával, de a Népszabadság-ügy és a CEU-ügy is kellett ahhoz, hogy 2017 áprilisában kilépjen pártjából és függetlenként folytassa a kereszténydemokrata politizálást. Azóta is tett látványos politikai gesztusokat, 2017. július 8-án például részt vett a Pride-on.

Legutóbb pedig akkor került a kiemelt hírek közé, amikor a méltán rosszhírű Pesti Riporter vendége volt. Ferkó Dániel műsorvezető ekkor kérdezte azt Lukácsi Katalintól, hogy milyen érzés Gyurcsány Ferenc hátsó feléből kilógni. Ferkó később bocsánatot kért szavaiért, amit Lukácsi örömmel el is fogadott.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk