Márki-Zay Péter este 7-re tüntetést hirdetett az orosz agresszió ellen és Ukrajna mellett

  • narancs.hu
  • 2022. február 24.

Belpol

Az orosz nagykövetség épületénél lesz a demonstráció.

Magyarországnak a NATO és az EU tagjaként el kell ítélnie Putyin agresszióját Ukrajna ellen. Mi, az ellenzéki szövetség kiállunk Ukrajna területi integritása mellett és az orosz agresszió ellen, az Ukrajnában élő magyar testvéreink védelmében - közölte az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Facebook-odalán tett nyilatkozatában.

Ki kell azonban mondanunk, hogy Orbán Viktor áruló. Elárulta a magyar nemzetet, elárulta az Európai Uniót és elárulta a NATO-t, amimor az orosz kémbankont diplomáciai mentességgel beengedte Budapestre, vagy amikor az amerikaiak által üldözött fegyvercsempészeket nem Amerikának, hanem Putyinnak, Oroszországnak adta ki

- fogalmazott Márki-Zay Péter.

„Sajnos mára egyértelművé vált, hogy Orbán Viktor megbízhatatlan szövetségese az Európai Uniónak és a NATO-nak.” Ezért, folytatta a politikus, követeljük, hogy ne csak a NATO álláspontja mellett álljon ki, hanem csatlakozzon az Európai Unió szankcióihoz azzal, hogy felfüggeszti Paks2 engedélyezési eljárását. Hozzátette: Orbánnak azonnal ki kell utasítania Magyarországról az "orosz kémbankot." (Márki-Zay nyilvánvalóan a Nemzetközi Beruházási Bankra gondol.)

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt bejelentette, csütörtökön este 7 órára tüntetést szerveznek az orosz agresszió ellen, Ukrajna területi integritása és az ukrajnai magyarok mellett az orosz nagykövetség épületénél

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?