Márki-Zay Péter este 7-re tüntetést hirdetett az orosz agresszió ellen és Ukrajna mellett

  • narancs.hu
  • 2022. február 24.

Belpol

Az orosz nagykövetség épületénél lesz a demonstráció.

Magyarországnak a NATO és az EU tagjaként el kell ítélnie Putyin agresszióját Ukrajna ellen. Mi, az ellenzéki szövetség kiállunk Ukrajna területi integritása mellett és az orosz agresszió ellen, az Ukrajnában élő magyar testvéreink védelmében - közölte az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Facebook-odalán tett nyilatkozatában.

Ki kell azonban mondanunk, hogy Orbán Viktor áruló. Elárulta a magyar nemzetet, elárulta az Európai Uniót és elárulta a NATO-t, amimor az orosz kémbankont diplomáciai mentességgel beengedte Budapestre, vagy amikor az amerikaiak által üldözött fegyvercsempészeket nem Amerikának, hanem Putyinnak, Oroszországnak adta ki

- fogalmazott Márki-Zay Péter.

„Sajnos mára egyértelművé vált, hogy Orbán Viktor megbízhatatlan szövetségese az Európai Uniónak és a NATO-nak.” Ezért, folytatta a politikus, követeljük, hogy ne csak a NATO álláspontja mellett álljon ki, hanem csatlakozzon az Európai Unió szankcióihoz azzal, hogy felfüggeszti Paks2 engedélyezési eljárását. Hozzátette: Orbánnak azonnal ki kell utasítania Magyarországról az "orosz kémbankot." (Márki-Zay nyilvánvalóan a Nemzetközi Beruházási Bankra gondol.)

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt bejelentette, csütörtökön este 7 órára tüntetést szerveznek az orosz agresszió ellen, Ukrajna területi integritása és az ukrajnai magyarok mellett az orosz nagykövetség épületénél

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk