Márki-Zay szerint még több politikust zsarolt meg a DK

  • narancs.hu
  • 2021. október 12.

Belpol

Azt mondta, nem bűncselekményekről van szó, ezért nem tudna feljelentést tenni. 

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is vendég volt Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és előválasztási miniszterelnök-jelölt, aki ott arról beszélt, hogy a Jobbik és a DK a szavát adta, hogy ha megnyeri az előválasztást, akkor beállnak mögé. 

Márki-Zay ugyanakkor arról is beszélt, hogy a DK-s rendezvényeken van egy külön szónok, aki őt szidja, és a DK-s trollhadseregek az interneten őt, a családját és Karácsony Gergelyt próbálják lejáratni.

A hazaárulós korábbi nyilatkozatáról most azt mondta, nem az ellenzéki szavazókról beszélt, és ma már inkább úgy mondaná, hogy "cserben hagyta a hazáját". Azt elismerte, hogy nem volt szerencsés a szóhasználata, de túlzásnak tartja azt a reakciót, ami a DK részéről érkezett.

Azt mondta, Karácsony kérte, hogy álljanak be Márki-Zay mögé az eredetileg őt támogató pártok, szerinte ezt azért nem tették meg, mert nem minden pártnak és politikusnak érdeke egy Hadházy Ákos által vezetett elszámoltatás. Azt is mondta, hogy

az MSZP elnökségén belül többek között Tóth Csaba nem támogatta, hogy beálljanak mögé. 

A Telex beszámolója szerint az is szóba került, hogy ki az a két politikus, akiről azt mondta, hogy a DK megzsarolta, hogy Dobrev Klárát támogassák, Márki-Zay most azt mondta, hogy

már négy megzsarolt politikusról tud, sőt, még polgármesterekről is, de nincs felhatalmazva arra, hogy ezeket az információkat átadja.

Arra a felvetésre, hogy akkor miért nem mondja el az információt, vagy tesz feljelentést, Márki-Zay azt válaszolta, hogy Karácsonyt is többször próbálta már zsarolni a DK, de ez a fajta zsarolás nem bűncselekmény, ezért nem is tudna feljelentést tenni.

„Karácsony Gergelyt kérdezzék meg arról, hogy milyen a viszonya Gyurcsány Ferenccel, és hogyan akarták rávenni arra, hogy csináljon bizonyos dolgokat, mert különben leszavazzák a közgyűlésben”

– jegyezte meg. 

Beszélt arról is, hogy szerinte káros, hogy olyan közszereplők mint Oszkó Péter most állást foglalnak (Oszkó speciel Dobrev Klára mellett), a Jobbik valójában Orbán hatalmon maradását segíti, amikor Jakab Péter a DK-t támogatja (bár Jakab nyíltan nem foglalt állást Dobrev mellett). 

További híreink az előválasztásról itt!

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk