Márki-Zay szerint még több politikust zsarolt meg a DK

  • narancs.hu
  • 2021. október 12.

Belpol

Azt mondta, nem bűncselekményekről van szó, ezért nem tudna feljelentést tenni. 

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is vendég volt Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és előválasztási miniszterelnök-jelölt, aki ott arról beszélt, hogy a Jobbik és a DK a szavát adta, hogy ha megnyeri az előválasztást, akkor beállnak mögé. 

Márki-Zay ugyanakkor arról is beszélt, hogy a DK-s rendezvényeken van egy külön szónok, aki őt szidja, és a DK-s trollhadseregek az interneten őt, a családját és Karácsony Gergelyt próbálják lejáratni.

A hazaárulós korábbi nyilatkozatáról most azt mondta, nem az ellenzéki szavazókról beszélt, és ma már inkább úgy mondaná, hogy "cserben hagyta a hazáját". Azt elismerte, hogy nem volt szerencsés a szóhasználata, de túlzásnak tartja azt a reakciót, ami a DK részéről érkezett.

Azt mondta, Karácsony kérte, hogy álljanak be Márki-Zay mögé az eredetileg őt támogató pártok, szerinte ezt azért nem tették meg, mert nem minden pártnak és politikusnak érdeke egy Hadházy Ákos által vezetett elszámoltatás. Azt is mondta, hogy

az MSZP elnökségén belül többek között Tóth Csaba nem támogatta, hogy beálljanak mögé. 

A Telex beszámolója szerint az is szóba került, hogy ki az a két politikus, akiről azt mondta, hogy a DK megzsarolta, hogy Dobrev Klárát támogassák, Márki-Zay most azt mondta, hogy

már négy megzsarolt politikusról tud, sőt, még polgármesterekről is, de nincs felhatalmazva arra, hogy ezeket az információkat átadja.

Arra a felvetésre, hogy akkor miért nem mondja el az információt, vagy tesz feljelentést, Márki-Zay azt válaszolta, hogy Karácsonyt is többször próbálta már zsarolni a DK, de ez a fajta zsarolás nem bűncselekmény, ezért nem is tudna feljelentést tenni.

„Karácsony Gergelyt kérdezzék meg arról, hogy milyen a viszonya Gyurcsány Ferenccel, és hogyan akarták rávenni arra, hogy csináljon bizonyos dolgokat, mert különben leszavazzák a közgyűlésben”

– jegyezte meg. 

Beszélt arról is, hogy szerinte káros, hogy olyan közszereplők mint Oszkó Péter most állást foglalnak (Oszkó speciel Dobrev Klára mellett), a Jobbik valójában Orbán hatalmon maradását segíti, amikor Jakab Péter a DK-t támogatja (bár Jakab nyíltan nem foglalt állást Dobrev mellett). 

További híreink az előválasztásról itt!

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Két tüntetés Magyarországon

Internetes tartalomgyártók egy csoportja szervezett tüntetést két héttel ezelőtt pénteken a Hősök terére. A rendezvényen nagyszámú érdeklődő, úgymond tüntető jelent meg, egyes becslések szerint 50 ezren voltak, mások 150 ezresre saccolták a tömeget, nem tudjuk pontosan, a számláló a mai napig pörög, s nem is fogja abbahagyni, míg egy új követőt, feliratkozót is fial. Tény viszont, ami tény, az utóbbi évek legnépesebb tiltakozó megmozdulásáról van szó.

Te(l)jes kanna

A múlt évadban egy szombathelyi előadás, a Horváth Csaba rendezte Kivilágos kivirradtig nyerte el a legjobb előadás és a legjobb rendezés díját a Színházi Kritikusok Céhétől.

Olvasó kerestetik

Miközben tudjuk, milyen nehézségekkel küzdenek mind a független, mind a kőszínházi társulatok, talán nem az a színházi szféra legnagyobb kérdése, hogy olvasnak-e még az emberek leírt drámaszövegeket.

„Mintha a saját családjukról szólna”

Alföldi Róbert rendezésében mutatták be ősszel a Radnóti Színházban a 3tél című darabját, amelyet korábban London és Zágráb mellett Tokióban is nagy sikerrel játszottak. A szerzővel történelem és politika összefüggéseiről, személyes kötődésről és az állandó kívülállóság érzéséről is beszélgettünk.

Mindent a szemnek

Védi-e szerzői jog a látványtervezőket? A törvény betűje szerint akár védhetné, de a gyakorlatban ezt nehéz érvényesíteni, és jogdíjra csak nagyon ritkán tarthatnak számot a díszlet- és jelmeztervezők. Két szakmabelivel, Nagy Fruzsinával és Egyed Zoltánnal beszéltünk a kérdésről.

„Valami furcsa kereszt”

Júliustól ő lesz a szombathelyi Mesebolt Bábszínház igazgatója. Az eddig szabadúszóként dolgozó alkotót a ma kivételszámba menő, szakmai szempontokon alapuló pályázat mellett a tervei­ről és arról is kérdeztük, miért távolodott el a Freeszfétől.

 

Színjátékkal leplezett hátraarc

Az Országgyűlés hétfőn ratifikálta Svédország NATO-tagságát, előtte pedig Ulf Kristersson kisegítette Orbán Viktort az egyre kínosabb másfél éves színjáték lezárásában. A gyorsan aláírt katonai megállapodások jó ideje a fiókban heverhettek, azaz nem új fejlemények, mint azt a propaganda sulykolja.

Európai választások, hazai tétek

Az elmúlt hetekben a magyar politika a K. Endrének adott elnöki kegyelem, majd Novák Katalin lemondása körül forgott. A történtek jelentőségéhez nem fér kétség: a mélyen megosztott magyar társadalomban szinte páratlan, hogy olyan ügy foglalkoztassa a közéletet, amelynek megítélése tömegek számára nem pártpolitikai kérdés.

„Nem elég a János bácsikat lecserélni”

Egy megismételt kutatás szerint a gyermekbántalmazásért kiszabott büntetések összességükben tovább enyhültek, és a felderített esetek száma is több mint a felére csökkent. És többnyire továbbra sem az agresszort emelik ki a családból, sokkal inkább a gyermekeket.

 

Káderhiány

Kemény, az aljasságtól sem mentes lejárató kampányokra számítanak ellenzéki polgármesterek. A Fidesz imázsát sok más ügy mellett a kegyelmi botrány is megtépázta, és az is látszik, hogy számos helyen nem sikerült a kormánypárti csapatoknak újraszer­vezni magukat 2019 után.