Márki-Zay: Ha valaki a gyereknevelési elveim miatt gondolja, hogy maradjon Orbán, az meg is érdemli

  • narancs.hu
  • 2021. október 12.

Belpol

Szerinte egy szélsőséges kisebbség azt is lelki terrornak tartja, ha valaki nem vesz a gyerekének csokit. 

Interjút adott az Azonnalinak Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és előválasztási miniszterelnök-jelölt, amelyben rákérdeztek a gyerekneveléssel kapcsolatos nézeteire is, mert mint ismert, két éve egy interjúban azt mondta, a gyerekek szófogadásának szempontjából "én a testi fenyítésnek is szükségét érzem, ez persze, ahogy a gyermekek nőnek, teljesen kikopik". 

Most erről így nyilatkozott: "Ez egy olyan magánéleti kérdés, ami meggyőződésem szerint nem erkölcsi kérdés. Ha valaki elítélné és börtönbe csukná azokat az édesanyákat, akik rácsaptak a gyerekük fenekére, akkor nem lenne elég hely a magyar börtönökben.

Ha pedig valaki emiatt gondolja azt, hogy maradjon Orbán Viktor, az meg is érdemli."

Hozzátette, Vekerdy Tamás pszichológus maximálisan kiállt mellette. "Ha neki ez nem vágta ki a biztosítékot, akkor mindenki megnyugodhat, hogy szó sincs gyermekbántalmazásról.

Arról van szó, hogy van egy rendkívül szélsőséges kisebbség, ami, ha valaki nem vesz a gyerekének csokit, az lelki terrornak minősíti, és a legszigorúbban büntetné.

Ez a szélsőséges, és nem az, amikor én azt mondom, hogy nem csuknám börtönbe azt az édesanyát, aki a gyereke fenekére csap."

Emellett beszélt arról is, hogy szakértői kormányt szeretne, de Karácsony Gergelytől elfogadta azt, hogy pártpolitikusok is lehetnek szakértői alapon kiválasztott tagjai a kormánynak. Azt is mondta, a szakértői kormány koncepciója azt jelenti, hogy mint egy vállalati menedzsmentben, a miniszternek felelősnek kell lennie a szakmai teljesítményért is. 

Emellett azt is mondta:

"Az embereknek azért nem kell aggódnia, hogy milyen programot hajtunk végre, mert egyrészt a programok között nagyon nagy átfedés van, inkább csak hangsúlybeli eltolódások lehetnek". 

Hozzátette, hogy a hat párt közös programját kell végrehajtani, és azt kell megnézni, hogy ki tudja ezt jobban megtenni.

Kijelentette emellett azt is, hogy a fenntartó kiléte alapján nem szabad különbséget tenni az oktatási intézmények finanszírozásában, és ő önkormányzati kézbe adná az iskolákat. 

További híreink az előválasztásról itt! 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk