Maruzsa az uniós pénzek késésével magyarázta az elmaradó béremelést a pedagógustárgyaláson

  • narancs.hu
  • 2022. június 8.

Belpol

Az új kormánnyal is megkezdték a sztrájktárgyalásokat a pedagógus szakszervezetek. Köszönet nem volt benne sok. Barátságos hangulat viszont igen. 

Az első sztrájktárgyalást szerda délután tartották a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete képviselői, valamint Maruzsa Zoltán államtitkár között. A szakszervezetek az esemény előtt és után is videóban számoltak be az eseményekről saját csatornáikon.

A PDSZ országos választmányának tagja, Nagy Erzsébet elmondta, hogy Maruzsa megismételte: tisztában vannak a pedagógusok helyzetével és problémáival.

Viszont az államtitkár azzal ütötte el a béremelés kérdését, hogy azt uniós pénzekből akarja rendezni a kormány, de ezeket az összegeket még nem hagyták jóvá Magyarország számára.

A szakszervezetek nagyara értékelték az államtitkár nyitottságát, de továbbra is azonnali beavatkozást sürgettek, szerintük a kormánynak ezeket a költségeket meg kellene előlegeznie a pedagógusok számára, egyúttal kérték a fix, kötelező óraszámokra történő visszaállást.

Legközelebb június 28-án ülnek le egyeztetni a kormányzattal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk