Másfél kilométeres balatoni vízpartot zárnak le Fonyódligeten

  • narancs.hu
  • 2024. március 6.

Belpol

Az Erzsébet-táborok alapítványának szerzi meg az állam.

Lezárja a Fonyódligeti Erzsébet-tábor előtti vízparti területet az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány – tudta meg a 24.hu.

A partszakaszt eddig  szabadon használhatta bárki. "Több évtizedé járok ide pihenni a fákkal teli partszakaszra. Ez a nyugalom partja, megférnek itt egymás mellett a kutyások, a biciklisek és a horgászok is. A szépen fenntartott területen több vízi lejáró is van" – mondta a lapnak egy helybéli a Fonyódligeti Erzsébet-tábor előtti 2,5 hektáros területről.

A végeláthatatlan balatoni partszakasszal, gyönyörű északi parti panorámával rendelkező táborhely másfél kilométer hosszan nyúlik el a Balaton mellett – emelik ki az Erzsébet-tábor honlapján.

A közös használatnak viszont az idei évben vége lesz. A tábor tulajdonosa, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a lappal közölte, hogy

a tábor mellett közvetlenül elterülő partszakasz 2024-től a tábor területéhez tartozik, azt kizárólagosan a táborozók használhatják, ami tovább növeli a gyermekek táborozásának biztonságát.

Az önkormányzatot is megkeresték, de válaszuk szerint nem tudnak a partszakasz lezárásáról. „A terület jelenleg önkormányzati tulajdon, nem tudunk annak tervezett lezárásáról” – állította Erdei Barnabás fonyódi alpolgármester.

Az önkormányzat a területért cserébe két külterületi és egy belterületi ingatlant kap. Az egyik nagy értékű, vízparti területnek tűnik, de hogy mit kezd ezekkel az önkormányzat, azt egyelőre nem tudni.

2019-ben egyébként a fonyódligeti Erzsébet-tábor szomszédságában elterülő vízparti területekből néhányat már megszerzett az alapítvány. Az akkori törvénymódosításban viszont még az szerepelt, az alapítványnak vállalnia kell, hogy nem akadályozza az önkormányzat tulajdonában álló, most lezárásra váró terület, azaz a „közpark-szabadstrand (…) megközelítését és rendeltetésszerű használatát”.

A Fonyódligeti Erzsébet-tábor felújítását néhány évvel ezelőtt a Mészáros Lőrinc és családtagjai tulajdonában Fejér-B.Á.L. végezhette el nettó 4 milliárd 481 millió forintért. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk