„Jelkimaradás” miatt hiányzott Orbán ukrajnás mondata a rádióinterjúból

  • narancs.hu
  • 2023. május 6.

Belpol

Havasi Bertalan fake news-t kiált, miután Orbán azt mondta a rádióban, Ukrajna egy része ősi magyar föld, és a magyarok érdeke is egy sikeres Ukrajna.

Úgy tűnhetett, Orbán péntek reggeli interjúnak YouTube-ra feltöltött változatából kivágták azt a részt, amelyben arról beszél, hogy Ukrajna egy része ősi magyar föld.

„Ott magyarok is élnek, Ukrajna egy része az ősi magyar föld, ami most Ukrajnához tartozik, és ott őshonos közösségként léteznek a magyarok” – fogalmazott Orbán, amikor azt ecsetelte, hogy az ukránok veszteségei a mi veszteségeink is, és a mi érdekünk is egy sikeres Ukrajna.

Havasi Bertalan sajtófőnök azt írta a miniszterelnök részéről kiadott közleményében (aminek gondosan címet is adott: „Fakenews a dollármédiában - nem kivágás: jelkimaradás”):

„Tegnap a jel a Youtube-on pár pillanatra megszakadt, majd magától folytatódott. Ezt mi nem érzékeltük. Így lett egy »ugrás« a Youtube-élőben, így a felvételen is.” A felvételt azóta kicserélték, a „hiányolt rész” felkerült.

Amikor Orbán sikeres Ukrajnáról beszél, akkor még mindig sokkal udvariasabb, mint amikor a senkiföldjének nevezi.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk