Matolcsy és a számmisztika

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 14.

Belpol

Újrafestették az MNB parkolóit: kivették a 8-as és a 13-as számot.

Egy jegybankelnöktől meglehetősen furcsa az erős hit a különéle hiedelmekben, köztük például a számmisztikában. A 24.hu szerint Matolcsy György, az Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke újabb bizonyítékát adta, hogy erősen befolyásolják a hiedelmek, a számmisztika.

Az MNB épületének két oldalán vannak a vezetők és a magas rangú vendégek számára kijelölt parkolók. Ezeket mostanában újrafestették és meg is számozták. Két szám azonban hiányzik: a 8-as és a 13-as.

A sokak szerint balszerencsét hozó 13-as szám hiányát talán nem kell különösebben magyarázni, bár egy központi bank esetében azért furcsa ez a babonás félelem. A 8-as szám hiánya különösebb. A 24.hu szerint ez egyértelműen a keleti tanokkal összefüggő Matolcsy-hatás.

A keleti vallásokért, kultúráért közismerten rajongó Matolcsy György nemcsak hogy irtózik az egyes keleti nézetek szerint balszerencsét hozó 8-astól, hanem több módon is igyekszik távol tartani magát a számjegytől.

  • Lényegében azóta, hogy 2013 tavaszán elnökként átvette a jegybank irányítását, az intézményben a dolgozóknak tanácsos kerülniük a 8 oldalas elnöki felkészítő anyagok összeállítását. Bár az MNB székhelyének hivatalos címe továbbra is Szabadság tér 8-9., az épület faláról három éve levették a 8-as számtáblát. A jegybanki honlapon is, az elérhetőségi adatokon belül az intézmény székhelyeként a Szabadság tér 9. van feltüntetve. Most pedig az épület előtti parkolóból is száműzték a nyolcast: az MNB 07 és az MNB 09 jelzésű felirat közötti parkolóhelyen csak az MNB felirat olvasható.

Figyelmébe ajánljuk