MÁV: nem hívtunk kutyás rendőröket a fesztiválozókra

  • Gera Márton
  • 2018. október 8.

Belpol

Mert a vasúttársaság szerint ők egész nap jelen voltak valamennyi vonatnál.

Tegnap az Index olvasói beszámolójára hivatkozva megírtuk, hogy a villányi vasútállomáson tumultus alakult ki, amikor a kelleténél többen akartak felszállni a Pécs felé közlekedő szerelvényre a borfesztivált követően.

Mivel a vonaton nem volt hely, az utazni vágyók egy részét kutyás rendőrök szedték le.  A vasúttársaság azonban a narancs.hu-hoz is eljuttatott közleményében azt írta, hogy a MÁV nem hívott rendőröket az utasokra, a rendőrök a rendezvény biztosítása miatt tartózkodtak a vasútállomáson.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Fotó: MTI/MTVA

„A villányi vörösbor fesztivál ideje alatt a MÁV-START az előző évek tapasztalatai alapján többszörösen nagyobb kapacitást biztosított, csaknem 5400 ülőhellyel. A vasúttársaság 9 menetrendszerinti vonatot 400 fős férőhellyel, 6 vonatot 100 férőhellyel rendelkező többlet kocsival közlekedtetett, vasárnap 0:10-es indulással pedig különvonattal is készült az utasok megfelelő kiszolgálására, erről pénteken sajtóközlemény útján is tájékoztatta az utasokat. A különvonat közlekedését az állomási személyzet a hangos utastájékoztató berendezésen közzé tette, és ki is plakátolta.  Az előrejelzések és a korábbi tapasztalatok szerint a fesztiválozók többsége az éjszakai mentesítő járattal szeret visszatérni Pécsre, a sokkal több, 500 ülőhellyel rendelkező 7 kocsis különvonat éjfél után tíz perccel – 80 százalék feletti kihasználtsággal – indult Villányból” – írta a MÁV.

Az említett, Villányból Pécsre 22 órakor induló vonaton a közlemény szerint az indulás idejére zsúfoltság alakult ki. Az állomáson tartózkodott, a vasárnap 03:00-kor Villányból Mohácsra közlekedő szerelvény, ami 1 Bz motorkocsi volt. Ezzel erősítették meg a vonatot, ami ezt követően 20 perc késéssel tudott elindulni. Ennyi időre volt szükség a tolatási mozgásokhoz. Az erősítő egységgel az akkor az állomáson tartózkodó megközelítőleg 70–80 fő el tudott utazni.

A vasúttársaság szerint a nap folyamán a MÁV valamennyi vonatnál jelen volt a rendőrség a közrend biztosítása érdekében.

Figyelmébe ajánljuk