Felállt a pécsi egyetemi kórház sürgősségi osztályának vezetője, mert ellehetetlenítették a munkáját

  • narancs.hu
  • 2018. október 8.

Belpol

Nemrég a Honvédkórház sürgősségijének vezetője mondott fel.

Komáromi Zoltán egészségpolitikus, háziorvos az ATV Start című műsorában beszélt arról, hogy bár nem lett országos visszhangja, de felállt a pécsi egyetemi kórház sürgősségi osztályának vezetője, mert sem a minisztériumtól, sem az egyetemtől nem kapta meg a kellő támogatást.

Komáromi azt mondta, hogy a doktornőnek elege lett abból, hogy semmiféle támogatást nem kap, se a minisztériumtól, se az egyetemtől arra, hogy normálisan működő sürgősségi osztály lehessen a városban.

Mint megírtuk, augusztus végén felmondott a Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője, Zacher Gábor. Az ismert orvos arra hivatkozott, hogy olyan mértékű a személyügyi és a tárgyi krízis a kórházban, amely akadályozza a munkavégzést és a betegeket is veszélyeztetheti.

A sürgősségi osztályok anomáliáiról korábban részletesen írtunk:

„Meddig kell még várni?" - Padlón a sürgősségi ellátás

Túlzsúfoltak a sürgősségi osztályok, ezt senki nem vitatja - az okokról már megoszlanak a vélemények. A sürgősségi osztályokról az elmúlt hónapokban jószerivel csak azt lehet hallani, hogy rengeteg a beteg, sokat kell várniuk, néha addig, amíg a kórház folyosóján össze nem esnek - a múlt év végén a Honvédkórházban egy ehhez köthető haláleset is történt.

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.