MCC: Nem nyitunk központot Londonban

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 29.

Belpol

Egyelőre. 

„A Guardian cikkében foglaltak nem felelnek meg a valóságnak. Az MCC egyelőre nem tervez központot vagy kirendeltséget nyitni Londonban. Az alapítvány a diákoknak számos ösztöndíj lehetőséget biztosít Anglia legjobb egyetemein” – írta lapunknak küldött közleményében az MCC. 

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a Guardian úgy értesült, az Egyesült Királyság fővárosában nyithatja meg újabb intézetét a Mathias Corvinus Collegium. Orbán Viktor által erősen befolyásolt oktatási intézmény Európa-szerte tovább terjesztené a populista filozófiát,és jelentős szponzorációt terveznek jobboldali csoportoknak, írta a lap. A lap forrásai szerint, a Fidesz-közeli oktatási intézmény London belvárosában, a Trafalgar tér közelében kapna helyet, abban az épületben, amelynek megvásárlását 2022 elején jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter. 

A 2020-ban több mint 400 milliárd forint állami vagyonnal feltőkésített MCC – a néhai brit konzervatív filozófus gondolatait népszerűsítő Roger Scruton Legacy Foundationnel kötött megállapodással – már az Egyesült Királyságban is működik. Az MCC ösztöndíjakat finanszíroz több száz diáknak, hogy a legjobb egyetemekre járjanak, közülük néhányan most az Egyesült Királyságban járnak tanfolyamokra.

A Guardian Orbán MCC-nek és más, az elképzeléseit támogató intézménynek nyújtott támogatását a miniszterelnök egyik támogatója úgy jellemezte, mint olyan kísérletet, amely egy világméretű „mélyállam” létrehozására irányul az öröksége bebetonozására.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A mesék előtt

  • - turcsányi -

Ha érte valaha is kultúrsokk Magyarországot, az 1975 februárjában esett, amikor a Filmmúzeum (ma Belvárosi Színház) – a megvásárlásához képest egy kerek esztendei erőgyűjtés után – bemutatta Pier Paolo Pasolini Dekameron című filmjét.