Medián: A Tisza Párt támogatóinak közel fele 40 év alatti

  • narancs.hu
  • 2024. június 17.

Belpol

Miközben a Fidesz táborát jelentős részben 50 év felettiek teszik ki. 

A Fidesz és a KDNP szavazóinak mintegy egyötöde 40 év alatti, közel kétharmada (63 százalék) 50 éves vagy annál idősebb. Ezzel szemben a Tisza Párt szavazóinak a 46 százaléka 40 év alatti, és csak 29 százaléka 50 év feletti – derül ki a Medián kutatásából. 

A közvéleménykutató megjegyezte, sokan kritizálták Magyar Pétert, hogy átvette a Fidesz szlogenjét, miszerint „A jövő elkezdődött”. „A fenti számok látták úgy tűnik, 2024-ben a jövő Magyar Péter számára kezdődött el”. 

Egyébként a kutatás értelmében a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség esetében sem olyan jó a helyzet: a szavazóik 11 százaléka 40 év alatti, és 45 százalékuk pedig 65 év feletti. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk