Medián: nagyon vezet az ellenzék Budapesten

  • narancs.hu
  • 2021. november 3.

Belpol

Karácsony Gergely népszerűségét sem tépázta meg a visszalépése az előválasztástól. 

Magabiztosan vezet az együttműködő ellenzék a Fidesz előtt a fővárosban - derül ki a Medián október harmadik hetében készített felméréséből, melynek eredményét a HVG közölte.

Ha most vasárnap lennének a választások, a budapestiek 44 százaléka szavazna az ellenzéki közös listára, és csak 31 százalékuk a Fideszre. Budapesten a Kutyapárt listája is a bejutási küszöb felett áll, 6 százalékon.

A legnépszerűbb ellenzéki párt Budapesten a DK 13 százalékkal, második a Momentum 7 százalékkal. Érdekesség, hogy Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmát a megkérdezett budapestiek 6 százaléka spontán megemlítette kedvenc politikai formációjaként.

A Medián szerint Karácsony Gergely főpolgármester budapesti népszerűségét nem tépázta meg, hogy a miniszterelnök-jelölti előválasztáson visszalépett Márki-Zay javára. A fővárosiak 46 százaléka szavazna ma a jelenlegi főpolgármesterre egy önkormányzati választáson, míg a Fidesz egyelőre meg nem nevezett jelöltjét 31 százalék választaná.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk