Még nyomoznak, ki lehet Tóni, Barbara és Ádám a Schadl-ügyben

  • narancs.hu
  • 2023. január 18.

Belpol

Na, vajon kik ők? Hadházy Ákos segít a hatóságnak.

"Nagy nehezen, de megtudtam: még mindig nyomoznak Schadl-ügy legsúlyosabb szálának ügyében. Miközben Schadl és Völner ellen, az egyszerű, végrehajtói vesztegetés miatt már vádat emeltek, a jelek szerint a Nyomozó Főügyészség még mindig nem tudja, ki lehet Tóni, Barbara és Ádám, akikkel a korrupt végrehajtó ismerőse egy 30 éves buliról beszélt" – írja friss Facebook bejegyzésében Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő megjegyzi, a nevek véletlenül épp passzolnak Rogán Antalra, a feleségére és a kabinetfőnökére, Nagy Ádámra.

 

Miután megtudtam, a végrehajtói vesztegetési ügyet már vádemeléssel lezárták, kíváncsi voltam, hogy ezzel a szállal mi van, ugyanis én – feljelentőként – nem kaptam semmilyen dokumentumot. Nagyon nehezen, csak másfél hónap után, de kaptam egy szűkszavú választ a jelenleg is zajló nyomozásról”

 

– írja. A nem épp egyszerű, szerteágazó Völner-Schadl-ügynek arról a részletéről van szó, amiről a 444.hu számolt be. Schadl 2021. június 15-én azzal az orvos ismerősével beszélgetett, aki egy magán-mentőszolgálat ügyvezetőjeként kék villogót intézett neki. A lehallgatott telefonbeszélgetésükben szóba kerül Tóni, Barbara és Ádám, valamint egy 35 évről, de legalább 10-20 évről szóló nagy üzlet.  Egy 2021. június 15-én lehallgatott beszélgetés jegyzőkönyve szerint Schadl az orvos ismerősével beszélt egy nagy üzletről, amiről Ádámmal kell egyeztetni.

Hadházy azt írja, azért adta be a feljelentést, mert "a rendőrség »elfelejtette« a korrupt végrehajtó lehallgatása alapján megvizsgálni, hogy ki lehetett Tóni, Barbara és Ádám, akikkel Schadl egy 35 éves bizniszről beszélgetett, és ami állítólag minden korábbi ügynél fontosabb".

Hadházy ezért a feljelentésben emlékeztette a rendőröket, hogy Rogán minisztert, feleségét és kabinetfőnökét véletlenül épp így hívják, és hogy Rogán épp a Nemzeti Koncessziós Iroda vezetője, amely tavaly több 35 éves koncessziót készített elő. A nyomozó hatóságnak valamit két héten belül mondania kell majd erre. "A feljelentést mindenesetre a konkrét ügyben tettem, illetve azért, mert maguktól nem akartak rájönni az összefüggésre. Ez olyan szakmai mulasztás, mintha egy orvos "elfelejtené" megnézni egy lógó karú ember röntgenjét" – írja Hadházy Ákos.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk