Rendben van a NAV szerint, hogy Felcsúton az ifjúsági szállóra szánt támogatásból hotel lett

  • narancs.hu
  • 2023. január 18.

Belpol

Ugyan már!

Ifjúsági szálláshelynek tervezték, felnőtt hotel lett belőle. Az építkezést a mintegy 11 milliárd forintos tao-támogatásból finanszírozták. Az állam így lemondott arról, hogy egy cég a központi költségvetésbe fizesse be a társasági adóját. Ehelyett hozzájárul ahhoz, hogy a vállalkozás inkább egy általa kiválasztott, csak sportcélú beruházásra terelje át adóforintjait. 

Bár a tao-pénzt elvileg utánpótlás-nevelésre lehet fordítani, Felcsúton ezzel szemben egy, a nagyközönség számára is nyitott hotelt adtak át.

Az érdekes pénzfelhasználás miatt a DK-s Vadai Ágnes a legfőbb ügyészhez fordult azzal a kérdéssel, hogy

Szabályos volt a tao-pénz felhasználás Felcsúton, ahol ifjúsági sportszálláshely helyett felnőttbarát szállodát építettek?

Polt Péter a képviselő kérdését feljelentésnek vette, és továbbította a NAV Bűnügyi Igazgatóságához.

A nyomozóhatóság viszont bűncselekmény gyanújának hiánya miatt elutasította a feljelentést.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk