„Megbuktak! Megbuktak!” – skandálta több ezer diák az Opera előtt

  • narancs.hu
  • 2018. március 15.

Belpol

Ismét erős tüntetést hoztak össze a fiatalok.

Versszavalással kezdődött a Független Diákparlament (FDP) tüntetése, ahol az egyik megszólaló felidézte, hogy tulajdonképpen mire is emlékezünk március 15-én. „A polgári forradalom lehetőségét az összetartó sokaságnak köszönhetjük” – mondta az első felszólaló.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

„Semmit rólunk nélkülünk” – hangzott el többször is a rendezvényen az elmúlt évek oktatási megmozdulásainak híres jelszava.

„Ti vagytok napjaink forradalmárjai, diákok, egészségügyi dolgozók, akik elmondják, hogy milyen az ország valódi helyzete, és mindenki, aki ki mer állni és el meri mondani a véleményét! – jelentette ki Tarnay Kristóf Ábel, a demonstráció főszónoka.

A tüntetők egyesre értékelték a kormány teljesítményét, majd ismét felolvasták 12+1 pontos követeléslistájukat.

„Pótvizsga április 8-án, a vizsgabizottság a magyar nép”

– „Megbuktak! Megbuktak!” – skandálták a tüntetők.

Nem tudták őket megfélemlíteni: több ezren vannak a diáktüntetésen

A demonstráció legjobb transzparenseit is megmutatjuk. Kis késéssel kezdődött el az Opera előtti diáktüntetés, ahonnan az egyik demonstráló arról számolt be, hogy nagyjából 3-4 ezren lehetnek. A diákok megemlékezéssel indítottak: elszavalták a Nemzeti dalt, majd megemlékeztek március 15-ről. „Vannak, akik azt gondolják, hogy lázadó, unatkozó gyerekek vagyunk. Ez ostobaság!"

A demonstráció egyik szervezője, Gyetvai Viktor arról beszélt, hogy több mint tízezren vettek részt az eseményen. „Azt szeretném, ha lehetőség lenne külföldre menni, és nem kényszer. Ez itt a mi hazánk, ezt nem veheti el senki az égvilágon” – mondta Gyetvai.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

A tüntetés végén a diákok bejelentették, hogy a Nemzeti Múzeumhoz vonulnak, hogy ott szavalják el a Nemzeti dalt.

 

Figyelmébe ajánljuk