Meghalt Riz Levente XVII. kerületi polgármester

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 19.

Belpol

45 éves volt. Korábban azt közölte, azért nem indul az októberi választáson, mert a betegséggel vívott küzdelme még több energiát kíván.

Tarlós István főpolgármester közleményben tudatta, hogy "Mély fájdalommal értesültem polgármester barátom, kollégám és képviselőtársam haláláról".

Riz korábban azt közölte „Szándékaim ellenére a betegséggel vívott küzdelmem még több energiát kíván, ezért most kizárólag a gyógyulásomra, valamint a családomra koncentrálok, és visszalépek a polgármester-jelöltségtől”.

Tarlós azt írta, Riz egyik legközelebbi munkatársa volt, ezért halála személyes vesztesége is. Riz Levente 2006 óta volt a XVII. kerület polgármestere és a Fővárosi Közgyűlés tagja.

"Közös munkánk során tapasztaltam, hogy minden törekvése, minden kerületéért és a fővárosért tett intézkedése Budapest érdekeit szolgálta. Őszinte részvétemet nyilvánítom családjának" – írta Tarlós.

Riz Leventét, Budapest Főváros Önkormányzata saját halottjának tekinti.

A XVII. kerületben az őszi önkormányzati választásokon Horváth Tamás alpolgármester indul a kerületi polgármesteri posztért a Fidesz színeiben.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?