Lesz a Magyar Hang az Aldiban

  • narancs. hu
  • 2019. március 11.

Belpol

Ez lesz a három új kiadvány egyike.

A következő fél évben három új kiadványt vesz fel a kínálatába az Aldi, köztük a Magyar Hang hetilapot – közölte hétfőn az üzletlánc nyomán a 24.hu.

Közleményük szerint  "az ALDI ismét felülvizsgálta sajtótermék kínálatát és változtat az üzleteiben található sajtótermékek körén. Az áruházlánc jellemzően évente két alkalommal, tavasszal és ősszel tekinti át a Magyar Lapterjesztő Zrt.-vel közösen a napi- és hetilapok értékesítését és ezek, illetve a vásárlói visszajelzések alapján dönt arról, hogy mely lapok legyenek elérhetők az üzletekben. A döntés értelmében a következő félév során több kiadvány kikerül a kínálatból, míg három új lappal – a Hihetetlen magazin, a Magyar Hang hetilap és a Nők Lapja Egészségmagazin – gazdagodik a kínálat.

Mint arról a Magyar Narancs március elején beszámolt, a Magyar Hang perrel fenyegette meg az Aldit, mert szerintük indokolatlan módon nem árusítja a cég a hetilapot, holott a kiadó szerint máshol nagy példányszámban fogy a lap, bezzeg a kormánybarát Figyelő kint van a polcokon.

Az üzletlánc akkor azzal indokolta az eddigi helyzetet, hogy „a sajtótermékek esetében az áruházlánc évente több alkalommal egyeztet a Lapker Zrt.-vel a magyarországi nyomtatott lapok értékesített példányszámaival kapcsolatban és ezek, illetve a Lapker Zrt. javaslatai, valamint fogyasztói elvárások alapján dönt az üzleteiben kapható sajtótermékek portfóliójáról”.

Hétfői közleményükben is ezzel magyarázták a változást. A lapok várhatóan április első hetétől lesznek kint az Aldi áruházak polcain.

Figyelmébe ajánljuk