Beperli az Aldit a Magyar Hang

  • narancs.hu
  • 2019. március 4.

Belpol

A bolthálózat ugyanis továbbra sem teszi ki a lapot.

A Magyar Nemzet egykori újságírói által indított Magyar Hangot Pozsonyban nyomtatják, mostanra a legtöbb áruházláncnál és a benzinkutak többségénél is kapható. Így elérhető a Tescóban, az Auchannál, a Lidlnél, a Sparnál, sőt az ellenzékiséggel aligha vádolható CBA-nál is, de az Aldiban nem.

A Media1 értesülése szerint a Magyar Hang mostanra megelégelte ezt. A kiadó úgy döntött, egy civil jogvédő szervezet jogászait is segítségül hívva jogi útra tereli az ügyet. A Magyar Hang kiadója szerint az Aldi diszkriminációt valósít meg. Emellett a kiadó úgy gondolja, hogy kimeríti a tisztességtelen piaci magatartás fogalmát, amikor a mindössze néhány ezres példányszámú Figyelőt belistázza az Aldi, a Magyar Hangot azonban nem hajlandó kitenni a polcaira.

Lukács Csaba lapigazgató a Media1-nek elmondta: bár a kiskereskedelmi partnerekkel a Lapker lapterjesztő cég tárgyal, de a sikertelenséget látva a Magyar Hang kiadója is megpróbálta felvenni a kapcsolatot az Aldival. Lukács arra is emlékeztetett, hogy az Aldi hónapokig ezt csinálta az akkor még kormánykritikus Magyar Nemzettel is. A lap helyére a kormánypárti Magyar Idők került. A Magyar Nemzet levételét akkor az Aldi a a megváltozott piaci igényekkel magyarázta.  Csak 2016 októberében került vissza a polcokra a lap, egyes vélemények szerint a németországi vezetéshez ekkorra jutott el a magyarországi vezetés lépése miatti botrány híre.

A Media1 vasárnap megkereste Pákolicz Attilát, az Aldi sajtókapcsolati ügyeit végző cég munkatársát is, aki későbbre ígért választ.

Neked ajánljuk