Meghekkelték az Igazságügyi Minisztérium egyik weboldalát

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 11.

Belpol

„sziasztok barataim es nem barataim”. Az oldalon a román zászló is látható volt egy darabig. 

Péntek reggelre valaki meghekkelte az Igazságügyi Minisztérium alá tartozó fogyasztóvédelmi portál egyik aloldalát, a Jogsértést elkövető webáruházak adatbázisát – hívta fel a Telex figyelmét egy olvasó. 

A linkre kattintva az adatbázis helyett hekker üzenete volt olvasható:

„sziasztok barataim es nem barataim. lenishun ujra lecsapott mos pedig ejen a csodas oldalon! :DDDD Cool szarvas zoltan fejere miert esett ra szekreny mostan? eljen telex.hu tesverek”.

A szöveget egy fénykép és egy lobogó román zászló is kísérte, illetve egy letölthető adatbázisfájl, amelyet a lap nem töltött le.  

 
Az alábbi kép fogadta a meghekkelt oldalra látogató olvasókat
 

Google által mentett verzió szerint az oldal csütörtök kora este még rendben működött. Nem sokkal később már egy hibaüzenet töltött be, talán azért, mert a lap jelezte a történteket az Igazságügyi Minisztériumnak. A meghekkelt verziót mindenesetre a Wayback Machine is megörökítette.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk