Megint kap pár milliárd forintot Rogán minisztériuma kommunikációra

  • narancs.hu
  • 2023. december 14.

Belpol

Közel 200 milliárd forintot csoportosított át szerdán a kormány.

Közel 200 milliárd forintot csoportosít át a költségvetésben a kormány a szerda esti határozatával – szúrta ki a hvg.hu.

A rezsitámogatási alapból újra 21 milliárd forintot kap az Energiaügyi Minisztérium rezsivédelmi szolgáltatás ellentételezéseként, továbbá 1,7 milliárdot a Mentőszolgálat és 6,5 milliárdot az iskolákat irányító Klebelsberg Alap. Másfél milliárdot átadtak az Országos Kórházi Főigazgatóságtól a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak, mert ez a kormányzati intézmény veszi át a kórházak üzemeltetését.

 
 
Fotó: Kovács Tamás / MTI Fotó:
 

 

A Honvédelmi Minisztériumtól nemrég elvett és a Miniszterelnökségnek átadott Hungaroring szakmai feladatainak támogatása 13 milliárddal nő, és újabb 3 milliárd jut  „sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok” támogatására, 2,2 milliárd pedig kiemelt nemzetközi sporteseményekre és állami rendezvényekre.

11 milliárddal emelik az alapítványi egyetemek támogatását, 230 milliót elvesznek a szociális, gyermekvédelmi, gyermekjóléti és fogyatékos személyek esélyegyenlőségét elősegítő ágazati szakmai programokon belül az ellátottak pénzbeli juttatásaiból.

Ezen felül a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda újra kap 2,5 milliárdot kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatokra, illetve  5,2 milliárdot kormányzati infokommunikációs szolgáltatásokra.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk