Mégis nyomozás indul a Mátrai Erőmű területén történt környezetszennyezés ügyében

  • narancs.hu
  • 2021. május 29.

Belpol

A Párbeszéd feljelentése nyomán először az ügyet megszüntették, majd azt most hatályon kívül helyezték.

Mint ismert, 2019 novemberében a Mátrai Erőmű dolgozói közül többen rosszul lettek az ott felszabaduló gázok miatt. Ezt követően a Mátrai Erőmű területén és környezetében észlelhető környezetszennyezés miatt a Párbeszéd foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és más bűncselekmények gyanúja miatt tett feljelentést, azonban ahogy az a párt közleményéből is kiderül, pár héttel ezelőtt az eljárást megszüntették.

Ám a Gyöngyösi Ügyészség ezt a megszüntető határozatot 2021. május 19-én hatályon kívül helyezte. Kocsis-Cake Olivio

a Párbeszéd frakcióvezető-helyettesének közléséből az derül ki, hogy az esetben során több dolgozó tüneti kezelésre szorult, de olyanok is voltak, akik tartós betegségük mellett lettek rosszul a szennyezés miatt.

A baleset után nem sokkal a magyar állam megvásárolta az erőmű többségi tulajdonrészét (a tulajdonában lévő kisebbségi rész mellé) is egy holdingtól, melyben Mészáros Lőrinc egyik magántőkealapja is tulajdonos volt.

(Párbeszéd)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk