Megkezdődik a Népliget felújítása

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 2.

Belpol

Karácsony közlése szerint a cél az, hogy zöldfelületi értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a Népliget fénykorát idéző, sokszínű, élettel teli közösségi tér váljon.

Elindul a Népliget, Budapest egyik legnagyobb és talán legrosszabb állapotú parkjának a megújításaközölte Karácsony Gergely a Facebook oldalán.

A Fővárosi Önkormányzat ezzel a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítása után egy újabb nagyon régi adósságát kezdi el törleszteni a budapestiek felé.

A főpolgármester elmondása szerint első lépésként széles körű lakossági bevonással, állami szereplőkkel, valamint kerületi önkormányzattal együttműködésben készítették el a Népliget stratégiai tervét. A cél egyértelmű: zöldfelületi értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a Népliget fénykorát idéző, sokszínű, élettel teli közösségi tér váljon.

Következő lépésként tájépítészeti ötletpályázatot írtak ki, hogy "a szakma legjobbjai között, versenyben dőljön el, hogy egész pontosan hogyan nézzen ki a Népliget a jövőben".

2022-ben, mikor az aszályokkal, a kiszáradó tavakkal és parkokkal, a hőhullámokkal a mindennapjainkon érezzük a klímaválságot, a Népliget csak ezeket a szempontokat figyelembe véve újulhat meg. Magyarul a jelenleginél több zöldfelületre, míg kevesebb betonra és térkőre van szükség. 

"Budapestnek élhetőbbé, zöldebbé kell válnia, ezért dolgozom 2019 óta. Ennek a folyamatnak következő komoly lépése tehát a Népligeti megújítása lesz" – tette hozzá Karácsony.

(Facebook/Karácsony Gergely)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk