Megnyílt az online időpontfoglalás az AstraZeneca vakcinájára is

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. április 28.

Belpol

Május 3. és 7. közötti időpontokra lehet jelentkezni.

Megnyílik a lehetőség időpontok foglalásra május 3-tól 7-ig az AstraZeneca-oltásokra is a kórházi oltópontokra - közölte György István, az oltási munkacsoport vezetője az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján. 

Eddig csak a kína Sinopharm vakcinára lehetett online időpontot foglalni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren keresztül.

Pénteken 324 ezer adagos AstraZeneca-szállítmány érkezik, amelyből 200 ezer adagot az elsőkörös oltásokra használnak fel - közölte György István. 

A kedden megérkezett Pfizer-szállítmányt a regisztráltak másodikkörös oltására, valamint a 16-18 éves korosztály vakcinációjára fogják felhasználni.

A beoltottak száma  Magyarországon 3 774 221 fő, közülük 1 773 900-an már a második oltást is megkapták - mondta az oltási munkacsoport vezetője.

A regisztráltak száma a keddi adatok szerint 4 millió 526 ezer fölé emelkedett, 74 százalékuk már megkapta az oltást. (4 millió 526 ezer 74 százaléka egyébként 3 350 ezer fő, ezek szerint körülbelül 400 ezren központi regisztráció nélkül kapták meg az oltást, valószínűleg az egészségügyi dolgozók, az idősotthonok lakói és dolgozói tartoznak ide.)

Azok, akik regisztrálnak, és foglalnak időpontot, napokon belül megkaphatják az oltást, a vakcinák rendelkezésre álló mennyisége jelenleg már nem akadály - tette még hozzá György István.

Neked ajánljuk