Tanúkihallgatások folynak a fideszes Szabó Zsolt ügyében

Belpol

A képviselő nem tud róla, hogy bármilyen nyomozásban is érintett lenne. 

„Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja, jelenleg a tanúkihallgatások és egyéb adatgyűjtések vannak folyamatban” – tájékoztatta a Narancs.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. Korábban lapunk is megírta: a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság még tavaly szeptemberben rendelt el nyomozást Hadházy Ákos országgyűlési képviselő feljelentése nyomán Szabó Zsolt, a Fidesz hevesi képviselője, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkárának ügyében. 

Hadházy a múlt év júliusában tárt fel dokumentumokat Szabó Zsolt hatvani központú körzetét illetően. A gyanú szerint a térségben hasonló módszerekkel irányíthatták a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében zajló közbeszerzések menetét, ahogyan az Boldog István Jász-Nagykun-Szolnok megyei körzetében is történt – mint ismeretes, a kormánypárti képviselő ellen itt ügyészségi nyomozás indult.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságról – az elfogultság látszatát elkerülendően – átkerült a nyomozás a Borsod-Abaúj-Zemplén MRFK-hoz. A hatóság versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett gyanúja miatt folytat eljárást. Egyébként a képviselő ellen 2018 óta nyomoznak egy állítólagos offshore-számla miatt is.

További érdekesség, hogy Szabó Zsoltot idén február 8-án a Magyar Triatlon Szövetség elnökének választották, erről a tisztségéről április 21-én – teendőire hivatkozva – lemondott. Azt nem tudni, hogy ennek van-e bármi köze a tanúkihallgatásokhoz, mindenesetre megkerestük a képviselőt, hogy az eddigi nyomozati cselekmények érintették-e őt. Amint érkezik tőle válasz, beszámolunk róla. 

UPDATE:

Időközben befutott Szabó Zsolt válasza, aki kérdésünkre annyit írt:

„Nem tudok róla, hogy bármilyen nyomozás is érintene”.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.