Megrongálódott az emlékmű Verőcén, riasztották a katasztrófavédelmet

Belpol

Összesen 84 esetben avatkoztak be a tűzoltók Pest megyében, a legtöbb bejelentés Vácról, Verőcéről, Gödről, Szentendréről, Tahitótfaluról, Gödöllőről, Érdről és Törökbálintról érkezett. 

Leszakadt fákat, elsodort buszmegállót, betört szaunát hagyott maga után a szombati vihar, és megrongálódott a verőcei dunai limes emlékmű is, a katasztrófavédelemnek kellett helyreállítani, hogy ne veszélyeztesse az arra közlekedőket – értesült a Narancs.hu. 

Helyi Facebook-csoportokban kezdtek el terjedni felvételek arról, hogy a Verőce határában található dunai limes emlékmű a szombati szél következtében megrongálódott. Az esetről a helyi 0627.hu közölt felvételeket, melyek tanúsága szerint a katasztrófavédelmet kellett riasztani a helyszínre. 

„Szombaton délután érkezett a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítására a jelzés, hogy a 12-es főút mellett lévő fém torony lemezfedését megbontotta a viharos erejű szél. A lógó bádog veszélyeztette az arra közlekedőket. 

A váci hivatásos tűzoltók tűzoltólétra segítségével megközelítették, majd rögzítették a lógó lemezeket, ezzel megszüntették a veszélyes helyzetet”

– tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila szóvivő. 

A kilátóval év végén foglalkoztunk legutóbb, ugyanis már 2019-ben ismert volt, hogy az egykori római hídfőállás területén emlékművet alakítanak ki 220 millió forintból. A projekt befejezésének határideje 2022 vége volt, de az önkormányzat arról tájékoztatott, hogy a beruházás a munkadíj és az építőanyagárak miatt megdrágult, ezért az átadás időpontját áttolták tavaszra. 

84 beavatkozás a megyében

A szombati vihar komoly problémákat okozott országszerte: az M1-esen történt tömegbalesetben egy 44 éves férfi életét vesztette. Herceghalom közelében összesen 41 jármű, kamionok és személyautók ütköztek össze. Közösségi média oldalokra további károkról kerültek fel felvételek: egyebek mellett Vácon a Posta parkban szakadt le egy termetes faág, Verőcén a buszmegállót sodorta el a szél, a zebegényi Natura Hill szaunájának pedig az ajtaja tört be. 

Csámpai Attila tájékoztatása szerint a viharos erejű szél egész nap munkát adott a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóknak Pest megyében. „Összesen 84 esetben avatkoztak be a tűzoltók a viharkárokkal kapcsolatban. Ebből 72- esetben kidőlt fákat, leszakadt ágakat távolítottak el az egységek. A legtöbb bejelentés Vácról, Verőcéről, Gödről, Szentendréről, Tahitótfaluról, Gödöllőről, Érdről, Törökbálintról érkezett”. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk