Holttestet találtak a tömegbaleset roncsai között

  • narancs.hu
  • 2023. március 12.

Katasztrófa

44 éves férfi. Az M1-es autópályán történt baleset helyszínelését vasárnap reggelre fejezték be.

Az egyik kiégett autóroncs alatt halálos áldozatot találtak szombaton késő este az M1-es autópályán történt tömegszerencsétlenség helyszínén – közölte a rendőrség

A tömeges ütközés szombaton 14 óra 25 perc körül történt, Herceghalom közelében, nagyon rossz látási viszonyok között, mert az erős szél porviharral borította be az utat. Összesen 41 jármű ütközött össze, kamionok és személyautók. A halálos áldozat egy 44 éves férfi. Összesen 39-en sérültek meg, ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben. 

A forgalom Budapest irányába éjjel háromnegyed egykor indulhatott meg, Győr felé azonban csak a műszaki mentés és a baleset szemléjének lezárulta után, vasárnap reggel negyed hattól.

A rendőrség arról is tájékoztatott, hogy az eset körülményeit büntetőeljárás keretében, szakértőkkel vizsgálják. A mentés és az ellátás idejére a BKK és a Készenléti Rendőrség melegedőbuszt vitt a helyszínre.

Telex egyik olvasója is érintettje volt a balesetnek. Így írta le, mi történt:

„Az M1-esen tartottunk Győr fele. Az erős szél porfelhőt fújt az útra, ami rontott a látási viszonyokon. Én egy kisbusz jellegű kocsiban utaztam, hátul ültem. Egyszer nagyot lassult a kocsi, a biztonsági öv megfogott, következett az ütközés, elől kinyíltak a légzsákok. A kocsi motorházának tetejéből fehér füst szállt fel, de valószínűleg még nem égett. A közelben már volt autó, ami égett.

Szerencsére hátulról már nem jöttek belénk.

Kiszálltunk, csak néhány dolgot tudtunk magunkkal vinni, és lejöttünk az autópályáról. Az egész gyorsan történt, és közben továbbra is fújta a homokot a szél, pánikszerű volt a hangulat. Ahogy terjedtek a lángok, a homok füsttel vegyült. Az autópályától eltávolodva kisebb-nagyobb pukkanásokat lehetett hallani, valószínűleg a terjedő tűz miatt.”

 
Az M1-es történt szombati tömegbaleset helyszíne a műszaki mentés idején.          Fotó: Lakatos Péter / MTI Fotószerkesztőség
 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk