Mégsem lesz Horthy-szobor Perkátán
horthy-miklos-1024x576.jpg

Mégsem lesz Horthy-szobor Perkátán

  • narancs.hu
  • 2017. május 15.

Belpol

Sikeres volt az aláírásgyűjtés, a polgármester visszavonta az engedélyt.

Szombaton lett volna az avatója a Fejér megyei Perkáta új „büszkeségének“, egy új Horthy-szobornak (ez lett volna a negyedik köztéri szobra Horthy Miklósnak). A település fideszes polgármesterét, Somogyi Balázst három magánszemély kereste meg a szobor ötletével, ráadásul álltak volna minden költséget. A településnek ugyan soha nem volt köze a kormányzóhoz, de az kiderült: a kezdeményezők mindhárman az Új Magyar Gárda tagjai.

Ajánlatukra a település képviselő-testülete rábólintott, ám hétfőn aztán visszavonták az engedélyt - írja a Magyar Nemzet. A Függetlenek Perkátáért Egyesület ugyanis aláírásokat kezdett gyűjteni a Horthy-szobor ellen, így a polgármester javaslatot nyújtott be az engedély visszavonására, amit a képviselő-testület többséggel megszavazott.

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

Faunok a méhesben

Harci kakasok, üzekedő katicák, tekergőző hernyók, túlérett gyümölcsök, kergetődző és táncoló faunok. Isteni lényekről leváló szárnytollak, méhrajzás és csonkolt kecskeláb – közel harminc művet, festményeket és szobrokat láthatunk a művészeti galériának is otthont adó régi villa első emeletén.