Megszerezte a Mészáros-cég a Turulgázt Tatabánya önkormányzatától

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 5.

Belpol

Sokáig kitartott a város, de végül kényszerhelyzetbe kerültek. 

Megszerezte a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Tigáz a Turulgáz Zrt.-t, ugyanis a tatabányai önkormányzat eladta a részesedését – írja a 24.hu.

A Tigáz még a Mészáros előtti időkben, 2003-ban szállt be a Mol helyére, a város pedig sokáig visszautasította, hogy felvásárolja a 41 százalékos részesedését. Viszont az utóbbi időkben kényszerhelyzetbe kerültek: vagy eladják a részesedésüket, vagy tovább megy az alkudozást, de akkor a Turulgáz elveszíti a piaci értékét, és ennyit sem kapnak érte később. 

A Turulgáz sokáig nyereséges volt a városnak, de miután az önkormányzat nem akarta eladni a részét, az Opus Tigáz élt a tulajdonosi erejével, és 2020 óta leszavazta az éves osztalék kifizetését – amivel megfosztotta a várost a bevételtől. Ráadásul az üzemeltetési díj, amit a földgázellátást biztosító szolgáltató, az MVM Égáz-Dégáz Kft. fizetett a csővezeték használatáért fizetett, egyre alacsonyabb lett az évek alatt. 

Szücsné Posztovics Ilona polgármester szerint Mészáros és az MVM leuralták a piacot és megszűnt a verseny. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk