Megszólalt az államtitkár: alkoholizmussal az országimázsért

  • narancs.hu
  • 2018. december 11.

Belpol

"A mértékletes fogyasztás ösztönzése!" Ez ma kormányfeladat.

A nemzeti pálinkakiválóság program küldetése, hogy megismertesse a minőségi magyar pálinkákat a belföldi és külföldi közönséggel, Magyarország imázsépítéséhez és a mértékletes fogyasztás ösztönzéséhez a Pálinkakiválóságok Könyve is hozzájárul – mondta Zsigó az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden az idei kiadvány bemutatóján, Budapesten. Az MTI tudósítása kitér arra is, hogy Zsigó a pálinkakóstolóval egybekötött könyvbemutatón ismertette, hogy idén a 307 nevezett pálinkából, mintegy 27 pálinkaház csaknem száz tétele gazdagítja a kiadványt.

false

 

Fotó: fortepan.hu

"A pálinka hungarikum, és az agrártárca minden segítséget megad az ágazatnak" - jelentette  , ki az államtitkár. Mi lenne, ha egy államtitkár ugyanilyen elánnal jelentené ki, hogy a tárca minden segítséget megad az alkohol elleni küzdelemhez?

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.