Megszűnik az oltási igazolvány

  • narancs.hu
  • 2023. február 10.

Belpol

Ha eddig esetleg nem találta, most már ne keresse a sajátját.

A kormány.hu-n megjelent jogszabálytervezet indoklása szerint a jelenlegi járványügyi helyzet nem indokolja sem itthon, sem külföldön a védettség igazolását, korlátozások sincsenek, ezért a kormány megszünteti a koronavírus elleni védettséget igazoló igazolványt. A módosítást a Telex vette észre.

Aki már rendelkezik védettségi igazolvánnyal, az megtarthatja a kártyát,

annak QR-kódjáról továbbra is elérhető marad az uniós digitális-Covid igazolvány is, és a különböző applikációkban sem lesz változás.

A védettségi igazolványt eredetileg a koronavírus-járvány idején az oltások igazolására állították ki, a korlátozások alatt sok helyre csak ezzel lehetett bemenni, aztán májusban oltási igazolvánnyá alakult át.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk