Szájer József peren kívül megegyezett a Blikkel

  • narancs.hu
  • 2023. február 10.

Belpol

A volt politikus a lap egyik 2021-ben közölt cikke miatt fordult a bírósághoz.

Szájer József korábbi fideszes európai parlamenti képviselő csütörtökön közleményben jelentette be, hogy peren kívül megállapodott a Blikkel.

Mint írta, „2021. augusztus 25-én a Blikk című lap mind nyomtatott, mind online változatban cikket és engedélyem nélkül készített fotókat, hamis állításokat közölt rólam és ezzel véleményem szerint megsértette a személyiségi jogaimat és a magánélethez való jogomat.”

Bár a közlemény nem tér ki rá, a hvg.hu és a 24.hu szerint is arról a cikkről van szó, amelyben a Blikk arról írt, hogy saját stéggel rendelkező balatoni nyaralójában él az egykori politikus. Az ingatlanról képeket is közölt a lap, Szájer pedig azután indított pert, hogy a Blikk a „magántermészetű fotókat és tartalmakat felszólításra nem távolította el”.

A Fővárosi Törvényszék 2021 decemberében hirdetett jogerős ítéletet az ügyben, amely a három engedély nélkül készített kép eltávolítására és szóbeli elégtételre kötelezte a Blikket, aminek a lap eleget is tett.

A közleményből az is kiderül, hogy a korábbi politikus 2022. december 29-én megegyezésre jutott a lappal, amely „a további jogsértésektől tartózkodik és saját cselekménye miatt sérelemdíjat fizet számomra.” Erre tekintettel Szájer József a személyiségi jogai megsértése miatt indítható keresettől a Blikkel szemben lemondott. A volt politikus hozzátette:

„Magyarországon a magánszféra sértetlensége mindenkit megillet.”

Szájer József 2020. december 31-ével mondott le európai parlamenti mandátumáról. Két nappal később elismerte, hogy november 27-én részt vett a belga járványügyi szabályok megszegésével tartott brüsszeli szexpartin, amelynek a rendőrség vetett véget. A képviselő hátizsákjában kábítószert foglaltak le, amiről Szájernek, állítása szerint nem volt tudomása és nem is fogyasztott belőle. Végül 250 eurós büntetést kellett fizetnie a kijárási korlátozások megszegéséért, a drogbirtoklási ügyét pedig jogkövetkezmény nélkül lezárták, politikai pályája azonban véget ért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk