„Ne álljon már bele egy szájbab.szott kis járásbírósági fikabíró” – mondta Schadl a bíróról, akit ki akart rúgatni

  • narancs.hu
  • 2023. február 10.

Belpol

A végrehajtói kar elnöke a titkársága vezetőjével telefonált.

„Ne álljon már bele egy szájbab.szott kis járásbírósági fikabíró most már tényleg, hát az agyamat eldobom. (...) Hát a jó k.rva anyjába elküldeném ezzel a baromságával” – mondja Schadl György, a végrehajtói kar korrupció miatt letartóztatott elnöke a titkársága vezetőjének a 444 birtokába jutott hangfelvételen a bíróról, akit ki akart rúgatni. 

Tavaly januárban lapunk is beszámolt róla, hogy Schadl György ki akart szorítani egy másik végrehajtót a praxisából, de úgy érezte, hogy egy bíró akadályozza ebben, aki ellen ezért bosszúhadjáratot indított. A Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) dolgozó bíró kiadott egy állásfoglalást, miszerint egy már felfüggesztett végrehajtó praxisát sem lehet csak úgy átvenni. Schadl papíron azt kifogásolta, hogy a dokumentum eljutott az érintett végrehajtóhoz is, aki így sikeresen védekezett Schadl nyomulásával szemben.

Schadl ezért dühében megkereste az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnökét, Senyei Györgyöt, aki személyes találkozót szervezett neki a Fővárosi Törvényszék (FT) elnökével, Tatár-Kis Péterrel (a PKKB a FT alá tartozik). Tatár-Kis a napvilágra került nyomozati iratok szerint azt mondta Schadlnek, bár kirúgni nem tudja a bírót, azt el tudja érni, hogy ne érezze jól magát a munkahelyén.

A portál birtokába jutott felvétel szerint a bíróság állásfoglalását látva Schadl György és a munkatársa között az alábbi beszélgetés zajlott le: 

Schadl György: „Jó, mert én meg lehet, hogy akkor írok a Senyei úrnak egy hivatalos levelet.

Titkárságvezető: Kellene is. Mindenféleképpen.”

Sch.: „Hogy mióta lehet állásfoglalást kiállítani.”

T.: „De ezt hivatalosan is meg kell írni, Gyuri. (...) Mi megcsináljuk, és akkor megnézed.”

Sch.: „Írjátok meg légy szíves, jó? És a Senyeinak címezzük ezt a dolgot, de a tájékoztatás kérése, hogy szíveskedjen minket tájékoztatni, hogy mióta rendelkeznek a PKKB-s beosztott bírók olyan jogkörrel, hogy állásfoglalást állítsanak ki. Olyan ügyben, ami...”

T.: „Nem az ő hatása.”

(...)

Sch.: „Azért ne álljon már bele egy szájbab.szott kis járásbírósági fikabíró most már tényleg, hát az agyamat eldobom.”

T.: „Csoportvezető, csoportvezető, kérlek.”

Sch.: „A jó k.rva anyjába elküldeném ezzel a baromságával.” 

A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot Schadl és 21 társa – köztük Völner Pál – ellen. A vádirat szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke „korrupciós kapcsolatot” alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárral, fideszes politikussal. Ennek keretében Schadl György rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott a politikusnak, aki mindezért cserébe Schadl érdekében gyakorolta befolyását a végrehajtók kinevezésekor. Az ügyészség októberben 8 év börtönt kért Völner Pálra.

A Schadl–Völner-ügy nyomozati anyagából sorra kerültek elő telefonbeszélgetések az elmúlt hetekben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk