Megtörtént a találkozó Nagy Blanka és Timmermans között

  • narancs.hu
  • 2019. február 16.

Belpol

A diáktüntető a tanulmányaira koncentrál, augusztusig kivonja magát a közéletből.

Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, Frans Timmermans az európai szocialisták csúcsjelöltje, valamint az Európai Bizottság alelnöke tegnap arról beszélt, hogy szeretne találkozni Nagy Blankával, ami ma az MSZP kongresszusán meg is történt.

A hvg.hu beszámolója szerint a diáktüntető és Timmermans pár percet beszélgettek, Nagy Blanka a portálnak azt mondta, hogy az őt ért támadások, valamint a fiatalok jövője volt a téma. A politikus azt mondta a lánynak, hogy olyen emberek kellenek, akik utat törnek és a többiek csatlakoznak egymáshoz. A hvg.hu megkérdezte tőle, hogy lesz-e az EP-kampány arca, mire azt felelte, hogy most már az érettségire és a felvételire koncentrál, augusztusig kivonja magát a közszereplésből.

Az európai politikus a mai MSZP kongresszuson, ahol megválasztották a szocialista EP-lista indulóit, többek között arról beszélt, hogy olyan körülményeket kell teremteni Magyarországon, hogy a fiatalok ne távozzanak külföldre. Nagy Blankával készült interjúnkat alább olvashatják:

Nagy Blanka: Egy ilyen rendszert, ami így kezdődött, így is lehet lerombolni

A heves szónoklatairól ismert kiskunfélegyházi diák visszaszólt az őt sértegető Bayer Zsoltnak, „a nemzet udvari bolondjának" és az „éretlen óvodás" Bencsik Andrásnak. Szerinte Orbánék nem tőle félnek, hanem attól, hogy fellelkesülnek a fiatalok. Nagy Blankával a fiatalok közéleti aktivitásáról, a tüntetésekről, az ellenállásról beszélgettünk, a teljes interjú a friss Magyar Narancsban olvasható!

Figyelmébe ajánljuk