Megtörtént a találkozó Nagy Blanka és Timmermans között

 • narancs.hu
 • 2019.02.16 16:46

Belpol

A diáktüntető a tanulmányaira koncentrál, augusztusig kivonja magát a közéletből.

Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, Frans Timmermans az európai szocialisták csúcsjelöltje, valamint az Európai Bizottság alelnöke tegnap arról beszélt, hogy szeretne találkozni Nagy Blankával, ami ma az MSZP kongresszusán meg is történt.

A hvg.hu beszámolója szerint a diáktüntető és Timmermans pár percet beszélgettek, Nagy Blanka a portálnak azt mondta, hogy az őt ért támadások, valamint a fiatalok jövője volt a téma. A politikus azt mondta a lánynak, hogy olyen emberek kellenek, akik utat törnek és a többiek csatlakoznak egymáshoz. A hvg.hu megkérdezte tőle, hogy lesz-e az EP-kampány arca, mire azt felelte, hogy most már az érettségire és a felvételire koncentrál, augusztusig kivonja magát a közszereplésből.

Az európai politikus a mai MSZP kongresszuson, ahol megválasztották a szocialista EP-lista indulóit, többek között arról beszélt, hogy olyan körülményeket kell teremteni Magyarországon, hogy a fiatalok ne távozzanak külföldre. Nagy Blankával készült interjúnkat alább olvashatják:

Nagy Blanka: Egy ilyen rendszert, ami így kezdődött, így is lehet lerombolni

A heves szónoklatairól ismert kiskunfélegyházi diák visszaszólt az őt sértegető Bayer Zsoltnak, „a nemzet udvari bolondjának" és az „éretlen óvodás" Bencsik Andrásnak. Szerinte Orbánék nem tőle félnek, hanem attól, hogy fellelkesülnek a fiatalok. Nagy Blankával a fiatalok közéleti aktivitásáról, a tüntetésekről, az ellenállásról beszélgettünk, a teljes interjú a friss Magyar Narancsban olvasható!

Neked ajánljuk

Elveszve az éjszakában

 • Bacsadi Zsófia

Igen szerencsétlenül végződik egy kis színházi társulat éjszakája, amikor a takarítónő hamarabb hazamegy, és magával viszi az öltöző kulcsát.

Tuti Tati

Hatalmas a tülekedés Wes Anderson új filmjében, a korábbiaknál is nagyobb, pedig már A Grand Budapest Hotelben is annyi volt a sztár, a szín, a szimmetria – ó, az a híres andersoni szimmetria és keretezés! –, hogy alig látszott ki a sztori.

Elég ez?

 • Puskás Panni

A Kabarét az 1976-os magyar bemutatója (Ódry Színpad) óta közel negyvenszer mutatták be a hazai színházak. És vannak rendezők, ilyen az ősbemutatót jegyző Szinetár Miklós, de Alföldi Róbert és Bozsik Yvette is, akiket az anyag nem hagy nyugodni, és többször is színpadra állítják.

Újrarendezés

 • Erdei Krisztina

Az idei Fotóhónapról néhány hete még alig volt elérhető információ. A kivételt épp a ki­emelt eseményről, a kanadai Margaret Watkins kiállításáról szóló hír jelentette.

Hamis minden ízében

 • A szerk.

Október 23-án elfogtunk egy marslakót, körbeálltuk, és megkérdeztük tőle, mi jó honfiak: no, szemüveges barátunk (kicsinyded, szemüveges ürge volt, mondhatni nyüzüge), mit ünneplünk mi itt ma ilyen nagy sokadalomban?

0:1

 • A szerk.

Múlt pénteken a Kúria elkaszálta a kormány legújabb propagandamutatványának, a „gyermekvédelmi népszavazásnak” az egyik kérdését, azt, amelyik arról kérdezte volna az ország polgárait, támogatják-e, hogy „kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nem­átalakító kezelések”.

Sokan, mégis kevesen

 • Lannert Judit

A két pedagógus-szakszervezet négy pontban foglalta össze a napokban legfőbb követeléseit, ezek közt szerepel a pedagógusok bérének emelése és a munkaterheinek csökkentése is.

„Az államnak van életvédelmi kötelezettsége”

 • Bányai György
Vajon bíróság elé citálható-e az állam akkor, ha nem tesz semmit a járvány megfékezése érdekében? Vagy ha épp túlzott agilisságával, lezárásaival és tiltásaival okoz elkerülhető károkat? És ki lehet a felperes? Maga az állampolgár? Vagy egy másik állam?

Lépegetve, lopakodva

 • Molnár Róbert

Szlovákia csendben elviselte, hogy hosszú éveken át támogatások érkezzenek Magyarországról az országba különféle csatornákon, ám a magyar állam nagyszabású termőföldvásárlási terveit már nem hagyták szó nélkül.

„Véletlenül rátalálnak”

Operatőrből lett filmrendező, de amikor elhagyta Ceaușescu Romániáját, mindent újra kellett kezdenie. Ausztráliába települve oktatóként folytatta, most pedig új filmmel jelentkezett: az Éjjeli őrjáratot a héten mutatják be a mozik.

„Már nehezebb a másnap”

 • Láng Dávid

Lépésről lépésre lettek az egyik legnépszerűbb hazai koncertzenekar, egyben kelendő exportcikk is: Nyugat-Európában, Ázsiában és Amerikában is turnéztak már. Új albumuk Gubancos címmel a napokban jelent meg, ennek apropóján beszélgettünk a csapat egyik frontemberével és basszusgitárosával.