Megváltozott jogviszonyban folytathatja a munkát az SZFE-n Forgács Péter és Koltai M. Gábor

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 2.

Belpol

Árnyalta a kirúgásról szóló információt az egyetem.

Csütörtökön arról jelentek meg hírek, hogy újabb tanárokat küldtek el a Színház- és Filmművészeti Egyetemről. A Népszava arról írt, hogy információi szerint Herczeg Tamás, az intézmény Színházi Intézetének nemrég kinevezett vezetője, Forgács Péter egyetemi docensnek és Koltai M. Gábor tanársegédnek mondtak fel.

Bár az egyetem nem is cáfolta egyértelműen a lap értesülését, némiképp árnyalta a képet pénteki közleményében. Az SZFE amellett, hogy kioktatta a sajtót, hogy szíveskedjen mindenki a "hivatalos és valós információkat tartalmazó" közleményt információforrásként használni, azt írta, hogy nekik fontos számukra "a hallgatók tervezhető szakmai előrehaladása, így kiemelt jelentőséggel bír a különböző osztályokat tanító oktatóink személyében történő folytonosság.

Mindezen elvek mentén a megjelent sajtóhírekkel szemben Forgács Péter és Koltai M. Gábor számára az oktatási munka, az óraadási lehetőség továbbra is adott és biztosított a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, tehát oktatói munkájukat – megváltozott jogviszonyban – folytatni tudják. Ezért kizárólag az ő döntésükön múlik, hogy élnek-e a felajánlott lehetőséggel"

– írta az SZFE vezetése. Azt az egyetem továbbra sem írta le egyértelműen, hogy Forgács Péter és Koltai M. Gábor meddig és milyen jogviszonyban taníthat az egyetemen.

Mint ismert, az SZFE most épp azzal került újra a figyelem középpontjába, hogy augusztus 26-án indoklás nélkül rúgták ki Karsai Györgyöt, az intézmény doktori iskolájának vezetőjét, majd M. Tóth Géza egykori rektort is kizárta a Doktori Tanácsból a Színház- és Filmművészeti Egyetem szenátusa.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk