Megérkezett az új amerikai nagykövet: "Minden eddiginél fontosabb, hogy a barátok összetartsanak"

Belpol

David Pressman hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok Magyarország barátja.

Az Egyesült Államok Magyarország és a magyar emberek barátja – mondta David Pressman a budapesti amerikai nagykövetség élére jelölt diplomata pénteken a megérkezésekor.

A diplomata délelőtt érkezett meg Budapestre és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy

nehéz időket élünk, és nehéz időkben minden eddiginél fontosabb, hogy a barátok összetartsanak. Ugyan "nagy lehet a politikai zaj körülöttünk", de ez egy fontos pillanat a régióban és a világon, és "ahhoz, hogy ezt jól csináljuk, szükségünk van egymásra."

Kiemelte, hogy a két ország szövetségesekként küzd együtt a legfontosabb gazdasági és biztonságpolitikai problémák megoldásáért. Minden eddiginél fontosabb, hogy a kétoldalú kapcsolatok a közös értékekre építve erősek legyenek.

Azt mondta, alig várja, hogy együtt dolgozhasson a magyar kormánnyal és minél több magyarral találkozhasson.

Felidézte, évtizedekkel ezelőtt első önálló európai útján a budapesti repülőtérre érkezett, majd egy magyar családnál lakott és magyar barátokkal járta be Európát, így sok szempontból Magyarországon keresztül ismerkedett meg Európával. Ez egy rendkívüli ország, tele sok tehetséges emberrel – tette hozzá.

David Pressman nyilatkozata végén magyarul azt mondta: "megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek".

Joe Biden amerikai elnök májusban jelentette be, hogy David Pressmant szánja a budapesti nagykövetség élére, jelöltségét júliusban hagyta jóvá a szenátus. A diplomata augusztus 8-án tett hivatali esküt az Egyesült Államok magyarországi nagyköveteként.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.