Megvan az új országos kórház-főigazgató

  • narancs.hu
  • 2023. december 29.

Belpol

Orbán Viktor kinevezte Révész Jánost arra a posztra, amiről Jenei Zoltánnak az adósságok miatt kellett távoznia.

A miniszterelnök kinevezte az új országos kórház-főigazgatót a november végén leváltott Jenei Zoltán helyére. A leköszönő igazgatót feltehetően a kórházak felduzzadt adósságállománya miatt kellett lecserélni.

Révész János eddig a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház főigazgatójaként dolgozott. Ő volt az az orvos, akit Miskolcon a teljes orvosi karnak felállással kell őt köszöntenie a reggeli értekezleteken, később „az orvostársadalmon belüli szokásjoggal” magyarázta a bizarr gesztust.

A hvg.hu arra is emlékeztet, hogy Révész idén tavasszal konfliktusba került a Magyar Orvosi Kamarával, mert arra utasította a kórházi vezetőket, hogy „csak azoknak a dolgozóknak a kérelmét támogassák privát szférában történő tevékenység folytatására vonatkozó engedély kérés esetén, akik az önként vállalt túlmunka keret maximumában közreműködnek a kórházzal”. A kamara sérelmezte, hogy diszkrimináljanak valakit azért, mert nem vállal önkéntes túlmunkát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk