Mesébe illő számokkal dobálózott Rétvári Bence a pedagógusok fizetését illetően

Belpol

Az államtitkár szerint a kormány azt szeretné, ha huszonöt hónap múlva 777 ezer forint lehetne a pedagógusok bére, meg azt is, hogy ezt uniós forrásokból is finanszírozhassák.

Rétvári Bence a kormány oktatásról szóló kérdőíve kapcsán tartott sajtótájékoztatót, ennek kapcsán beszélt arról, mik a tervek a pedagógusok fizetésének emelésével.

Rétvári elmondta: a kormány elsődleges feladata a pedagógusbérek emelése, ezért döntött arról, hogy idén és jövőre 10-10 százalékkal nőnek a bérek.

Ezen kívül a Magyarországot megillető európai uniós forrásokból is szeretnének fordítani ágazati béremelésre.

Rétvári szerint a kormány azt szeretné, hogy magyar és uniós finanszírozásból jövőre 21 százalékkal, az azt követő évben 25 százalékkal, majd pedig 29 százalékkal emelkedjenek nőjenek a pedagógusbérek, így huszonöt hónap múlva 777 ezer forint lehetne a pedagógusok bére.

A nyár és az ősz folyamán a pedagógusok mondhatták el véleményüket többek között az iskolák helyzetéről, az oktatók teljesítményértékelésével, a tanárok leterheltségével kapcsolatban. Ezekre első körben 25 ezer, másodjára 33 ezer pedagógus válaszolt. A december 1-jén indított szülői konzultációról elmondta, 700 ezer tankerületi és 50 ezer nem állami fenntartású iskolában tanuló diák szülője kapott az e-Kréta rendszeren keresztül lehetőséget a kérdőív kitöltésére, ami anomim és önkéntes. A kérdőívet ma hajnalig több mint 100 ezren töltötték ki a kérdőívet.

 

  

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk