Mészáros Lőrinc veje milliárdokért dolgozik a MÁV-nak

  • narancs.hu
  • 2018. július 28.

Belpol

És Orbán apjának is jut némi apró.

Mindennapos történet, hogy Mészáros Lőrinc egyik vagy másik érdekeltsége sok százmilliós, vagy éppen tízmilliárdos állami beruházás nyertese. Sőt a csúcsoligarcha családjának a cégei is szépen gyarapodnak. Most épp Mészáros vejéről, Homlok Zsoltról, Mészáros Ágnes férjéről derült ki, hogy nagyot szakít a MÁV-val.

A 24.hu információi szerint a Homlok Építő Zrt. 339,8 millió forintért váltófacserét vállalt, míg a MÁV a Vasútvill Kft.-vel a Veszprém-Herend és Szentgál-Városlőd-Kislőd közötti alépítményhibás vasúti pályaszakaszok helyreállítására kötött megbízást 998 millió forintért.

Néhány héttel korábban Homlok Zsolt és Mészáros Lőrinc az észak-balatoni vasútvonalon fogott fejlesztésekbe, az összefogással egy 23 milliárd forintos megbízást nyertek el.

Homlok és Mészáros hosszú ideje dolgozik együtt, korábban az R-Kord és az akkor Homlok köréhez tartozó Swietelsky Vasúttechnikai Kft. közösen nyert el egy majdnem 100 milliárd forintos vasúti megbízást. Homlok tavaly nyáron vásárolta be magát egy csehországi cégbe, ezzel többséget szerzett a Vasútvill Kft.-ben is. Az alig egyéves Homlok Zrt. már tavaly novemberben megbízást kapott: a Penta Industryval közösen nyert el egy 5,5 milliárd forintos megbízást a MÁV-tól, de a pénzből jutott apósának is: Mészáros Lőrinc cégét, az R-Kordot alvállalkozóként vonták be.

A MÁV friss szerződéslistáján egyébként kisebb összeggel, de feltűnik a gánti Dolomit Kft. is, amelynek fő tulajdonosa id. Orbán Győző. A miniszterelnök édesapjának cége 24,5 millió forintos megbízást kapott az állami cégtől. A pénz egy 2016-os szerződés hatályának meghosszabbításával kerül hozzá.

(24.hu)

Figyelmébe ajánljuk